Το διάβασμα του Νιόπλια, οι αλλαγές στην ενδεκάδα και το κίνητρο

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ επικεντρώνεται στον αγώνα κυπέλλου με τον Άρη με στόχο την πρόκριση. Δεδομένες οι αλλαγές στην ενδεκάδα.

Μικρή παρένθεση στο πρωτάθλημα για τον ΟΦΗ, αλλά εξίσου σημαντική με αυτό ο αυριανός (Τετάρτη, 17:00) αγώνας κυπέλλου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη για τη φάση των «16».

Ο προπονητής του ΟΦΗ στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τον Ιωνικό ήταν ξεκάθαρος: «Θέλουμε να προχωρήσουμε στο κύπελλο» οριοθετώντας έτσι το στόχο της ομάδας του. Ένα στόχο που από το καλοκαίρι φρόντισε να τονίσει και ο Μηνάς Λυσάνδρου: «Πλέι οφ και όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο κύπελλο».

Το συγκεκριμένο παιχνίδι μόνο εύκολο δεν είναι και παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ξανά, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Κυρίως από πλευράς ΟΦΗ που έδεσε σαν ομάδα, απέκτησε χαρακτήρα νικητή και αυτοπεποίηθηση και έχει το μομέντουμ. Αλλαγμένος φυσικά και ο Άρης, αλλά και ολίγον... αλλοπρόσαλλος. Ήττα 0-5 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μέσα σε μία εβδομάδα.

Είναι αν μη τι άλλο μία δυνατή ομάδα και άκρως ποιοτική, αλλά συνάμα είναι μία ομάδα που φαίνεται να μην έχει βρει ακόμα τη σταθερότητά της και έχει τρωτά σημεία. Αυτό το γνωρίζει καλά ο Νιόπλιας που έχει «διαβάσει» τον αντίπαλό του ΟΦΗ και έχει εντοπίσει αυτά που χρειάζεται για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Εδώ, βέβαια, μιλάμε για κύπελλο και όχι για πρωτάθλημα. Διπλοί αγώνες, διαφορετική η αντιμετώπιση. Ο Όμιλος πάει στο «Βικελίδης» για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ώστε να χτίσει τις βάσεις για τη ρεβάνς του Ηρακλείου. Το ιδανικό για την κρητική ομάδα είναι το μηδέν στην άμυνα, το εξαιρετικό θα είναι να σκοράρει. Όπως και να 'χει πηγαίνει να παίξει στην έδρα του Άρη ξέροντας τι θα αντιμετωπίσει. Ένα «καυτό» γήπεδο, μία ομάδα που έχει το μομέντουμ και μία δύσκολη συνθήκη που θα βρεθεί αντιμέτωπος.

Ο προπονητής του ΟΦΗ προανήγγειλε αλλαγές στην ενδεκάδα κάτι λογικό, αφού πλέον τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα. Από την αποστολή κιόλας φάνηκε η πρόθεση του 57χρονου τεχνικού. Έξω ο Επασί, έξω ο φαν Ντάινεν (έξω από ανάγκη, λόγω ίωσης, ο Πασαλίδης). Δεδομένα πάει με Βάτερμαν στην ενδεκάδα και δίδυμο πίσω τους Βούρο-Διαμαντή, εκτός αν επιλέξει τριάδα στην άμυνα -κάτι που δοκίμασε με Ιωνικό για περίπου 30 λεπτά- οπότε δεν αποκλείεται να δούμε και Γιαννούλη στο αρχικό σχήμα.

Στην επίθεση τα κουκιά είναι μετρημένα χωρίς φαν Ντάινεν. Γιάννου ή Καστάνιος, με τον πρώτο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες αφού δείχνει σε καλύτερη κατάσταση. Στη μεσαία γραμμή ο Ναμπί «χτυπάει» θέση βασικού, ενώ δεν αποκλείεται ο Τοράλ να μην ξεκινήσει για να πάρει τις ανάσες του.

Μην ξεχνάτε ότι μετά τον Άρη ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Στη ζυγαριά προφανώς κερδίζει το ματς με τους Θεσσαλονικείς. Έπεται ο Ολυμπιακός. Κάθε πράγμα στον καιρό του που λέει και ο θυμόσοφος λαός. Αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ θέλει να πάρει αποτέλεσμα από τους «κίτρινους» για να πάρει και το προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με αλλαγές η αποστολή του ΟΦΗ για το Κύπελλο


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.