Ένας «εγκλωβισμένος» ΟΦΗ

Απόψεις

Ο Όμιλος επανέλαβε τα λάθη της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Διαφορετική διοργάνωση, σχεδόν ίδια η εικόνα. Έστω κι αν ο ΟΦΗ παρατάχτηκε με άλλο σχηματισμό απέναντι στους Κύπριους για το Europa League, το ματς, ως προς την εξέλιξη του, είχε αρκετές ομοιότητες μ’ αυτό με τους Αγρινιώτες για την 1η «στροφή» της Super League 1.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος «εγκλωβίστηκε» και πάλι, καθώς επανεμφάνισε τις «ανορθογραφίες» του περασμένου Σαββάτου (12/09).

Οι «ασπρόμαυροι» ψάχνουν να βρουν τον καλό τους εαυτό, χρόνος σίγουρα υπάρχει, έρχονται μεταγραφές, ωστόσο η συγκομιδή μέχρι τώρα είναι μία εντός έδρας «γκέλα» για το πρωτάθλημα και ένας ευρωπαϊκός αποκλεισμός.

Το άσχημο είναι πως ο ΟΦΗ δεν έμαθε από το πάθημα του Παναιτωλικού και σ’ ένα δεδομένα πιο απαιτητικό αγώνα, απέναντι σ’ ένα ισχυρό και έμπειρο σύνολο υπέπεσε στα ίδια σφάλματα.

Δημιουργικά υπάρχει θέμα, καθώς το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου είχε ξανά τον έλεγχο, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν έβγαλε συνεργασίες και συνδυαστικό ποδόσφαιρο.

Προς το παρόν οι «ασπρόμαυροι» δεν μπορούν να δώσουν ουσία στην υπεροχή τους, κάτι που φυσικά το πληρώνουν ακριβά, αφού μένουν σε μια άκαρπη πρωτοβουλία.

Σ’ αυτό το κομμάτι, όσο αστείο και ν’ ακούγεται, ρόλο ίσως και να παίζει και η απουσία του κόσμου, αν και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.

Από’ κει και πέρα, για άλλη μία φορά ο Όμιλος δεν καταφέρνει να πετύχει το στόχο του, μιας και δέχεται τέρμα χωρίς να νιώσει απειλή. Η αμυντική του λειτουργία ήταν αρκετά ικανοποιητική, παρόλα αυτά δεν κράτησε το μηδέν. Και αυτό είναι πρόβλημα, γιατί δεν «τρώει» φάσεις, αλλά «τρώει» γκολ.

Το πλέον ανεξήγητο της συνάντησης ήταν πως οι παίκτες του ΟΦΗ έχασαν το μυαλό τους, χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος. Μετά το 0-1 και ενώ έμεναν 45 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις, το ματς ουσιαστικά τελείωσε για τους «ασπρόμαυρους».

Αβίαστα λάθη, νευρικότητα και όσο περνούσε η ώρα η κούραση έκανε την εικόνα της ομάδας του Ηρακλείου ακόμη πιο απογοητευτική.

Όπως και να’ χει, η σεζόν βρίσκεται στο ξεκίνημα της. Το Europa League δεν ήταν ο βασικότερος στόχος, ενώ η μεμψιμοιρία δεν έχει θέση σ’ αυτόν τον ΟΦΗ.

Το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν καλύτερα απ’ τον καθένα τι δεν έκαναν σωστά. Θα εντοπίσουν το πρόβλημα και θα δουλέψουν, προκειμένου να επιστρέψουν στην κανονικότητα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.