Αυτό το ταξίδι του ΟΦΗ στην Ολλανδία έχει μία μεγάλη διαφορά

Απόψεις

Ο ΟΦΗ δούλεψε από τον χειμώνα για το καλοκαίρι και ετοιμάζεται για Ολλανδία χωρίς σκοτούρες και με παίκτες που δεν είχε πέρυσι.

Με τον ΟΦΗ να έχει αρχίσει την προετοιμασία του και να μετράει αντίστροφα για την αναχώρηση για την Ολλανδία όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο του «μονταρίσματος» και θα γίνουν τα πρώτα φιλικά, το ενδιαφέρον διατηρείται στο μεταγραφικό κομμάτι.

Ένας στόπερ, ένας χαφ ή δύο αν καλυφθεί το κενό του Τζο Τοράλ. Αυτές είναι οι εκκρεμότητες του ΟΦΗ με το ημερολόγιο να γράφει 7 Ιουλίου. Πρωτόγνωρο βάσει των προηγούμενων ετών, πρωτόγνωρο επίσης ότι μετά από αρκετά χρόνια δεν αναζητάει επιθετικό.

Οι μεταγραφές του περασμένου Γενάρη συν αυτές που έγιναν τώρα έχουν συμπληρώσει κατά ένα μεγάλο βαθμό το ρόστερ που θέλει ο Νταμπράουσκας. Εκκρεμούν τα ζητήματα των υπόλοιπων αποχωρήσεων, αλλά αυτό περνάει σε δεύτερη μοίρα προς το παρόν. Υπάρχει και η Ολλανδία για να οριστικοποιηθεί το συγκεκριμένο θέμα (για παράδειγμα, μένει να δούμε τι θα γίνει με τον Ντουρμισάι). Γενικότερα, υπάρχει η Ολλανδία για να κρίνει ο προπονητής τι θέλει και τι δεν θέλει.

Τώρα η κουβέντα επικεντρώνεται στον Τοράλ και το αν πρέπει να αντικατασταθεί ο Ισπανός μέσος. Περάσαμε στην επόμενη... πίστα μετά τη συζήτηση για το αν θα έπρεπε να πωληθεί.

Ακόμα κι έτσι, όμως, όπως είναι η κατάσταση, ποιος μπορεί να πει ότι ο ΟΦΗ έχει τρομερές ελλείψεις στο ρόστερ του; Ακόμα κι έτσι, αν άρχιζε αύριο το πρωτάθλημα ο ΟΦΗ δεν θα ήταν μία ομάδα σχεδόν έτοιμη;

Τερματοφύλακα έχει. Στόπερ έχει. Ακραία μπακ έχει. Χαφ έχει, εξτρέμ έχει, επιθετικούς έχει. Λείπουν τα συμπληρώματα, οι έξτρα κινήσεις για περισσότερες εναλλακτικές λύσεις σε μία δύσκολη και απαιτητική χρονιά. Για βάλτε κάτω, όμως, τον περσινό ΟΦΗ της αντίστοιχης περιόδου, με τον εφετινό. Δεν είναι μόνο ότι έγιναν γρήγορα οι μεταγραφές, αλλά γίνονται γρήγορα και οι αποχωρήσεις. Του Τοράλ, για παράδειγμα, δεν προέκυψε τέλη Ιουλίου ή Αύγουστο. Προέκυψε τώρα, υπάρχει χρόνος για την επόμενη μέρα. Η επόμενη πιθανή αποχώρηση αυτή του Μανδά. Αλλά και γι' αυτή την περίπτωση το σχέδιο είναι έτοιμο: εμπιστοσύνη στον Χριστογεώργο και απόκτηση τερματοφύλακα για να συμπληρωθεί η τριάδα.

Ο Νταμπράουσκας θα πάει στην Ολλανδία για να δουλέψει 15 μέρες χωρίς «πονοκεφάλους». Το περσινό πάθημα έγινε μάθημα, ο Λιθουανός μαγείρεψε πριν πεινάσει, ο ΟΦΗ δούλεψε από τον χειμώνα για να μπορεί το καλοκαίρι να απολαμβάνει αυτά που κατάφερε.

Είναι από τις λίγες ομάδες που θα μπουν στο νέο πρωτάθλημα της Super League που έχει ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό τις μεταγραφές και έχει από πέρυσι τον κορμό για να συνεχίσει από εκεί που το άφησε. Αυτός είναι και ο στόχος, ειπώθηκε απ' όλους στην «πρώτη» στο ΒΑΚ την προηγούμενη Δευτέρα. Το βήμα παραπάνω από πέρυσι, είσοδος στα πλέι οφ και να διατηρηθεί η ανταγωνιστική εικόνα που παρουσίασε ο ΟΦΗ μετά το Μουντιάλ.

Η σωστή δουλειά στα μεταγραφικά δεν ήρθε τώρα, ξεκίνησε με την άφιξη του Νταμπράουσκας στην ομάδα. Πρώτον, έχει αυτός τον έλεγχο. Δεύτερον, η διοίκηση συνεργάστηκε άψογα μαζί του και έγινε ευέλικτη. Τρίτον, όλο αυτό φέρνει τον ΟΦΗ στην εκκίνηση της νέας σεζόν χωρίς πολλές σκοτούρες. Ό,τι ήθελε το πήρε, έχει κεντράρει τους επόμενους στόχους, θέλει να ψωνίσει από το «πάνω ράφι» (ειδικά στον στόπερ, όπως έχουμε αναλύσει) και ετοιμάζεται για την Ολλανδία για να δουλέψει χωρίς κενά. Αυτή η ομάδα που θα δουλευτεί από τις 15 Ιουλίου, αυτή θα είναι (με κάποιες ακόμα προσθήκες) που θα δούμε στο πρωτάθλημα. Καμία σχέση δηλαδή με πέρυσι.

Αν και είναι νωρίς να γίνει η οποιαδήποτε μεταγραφική σούμα, αυτό σίγουρα είναι το πιο αξιοσημείωτο εφέτος και το κέρδος από κάθε άλλο καλοκαίρι. Σου δίνει ηρεμία και σιγουριά. Και φυσικά όλο το χρόνο για να δουλέψεις γνωρίζοντας ότι τα «υλικά» που έχεις δεν θα αλλάξουν.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.