Το «Γεντί Κουλέ» αποφασίζει!

23:33 | 19/05/2019

Πλατανιάς και ΟΦΗ έμειναν στο 0-0 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στο «Γεντί Κουλέ».

Στα Περιβόλια δεν υπήρξε νικητής, ούτε μπήκαν γκολ και όλα, όσον αφορά στην ομάδα που θ’ αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην Super League, θα κριθούν την Τετάρτη (22/05) στο Ηράκλειο.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν τις φάσεις για να σκοράρουν, κάτι που δεν πέτυχαν, ενώ οι «κόκκινοι» απέδειξαν ότι δίκαια διεκδικούν την άνοδο και ολοκλήρωσαν τη χρονιά αήττητοι στο «σπίτι» τους με 11 νίκες και 5 ισοπαλίες (όλες 0-0).

Πως έπαιξαν

Την τριάδα των στόπερ για του γηπεδούχους συνέθεσαν οι Τσιαμούρης, Κόρτσταμ και Σάαντο. Ο Ποζατζίδης έπαιξε στην αριστερή πτέρυγα, ο Ουές στη δεξιά, ενώ στα χαφ αγωνίστηκαν Μποσέτι, Παπανικολάου και Νίλι. Το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Μπιανκόνι και Λουκίνας.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των «ασπρόμαυρων» και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μπράουν, Παπάζογλου, Γιαννούλης και Κοροβέσης. Μεγιάδο και Νέιρα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και τον οργανώτικο ρόλο ανέλαβε ο Ναμπί. Στις πλευρές της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Φερέιρα και Βαζ και στην κορυφή ο Σασί.

Δέχτηκε πίεση, δεν απειλήθηκε

Το σύνολο του Τάτση μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά από το ξεκίνημα και στα πρώτα λεπτά είχε την υπεροχή. Οι παίκτες του ΟΦΗ υπέπεσαν σε πολλά λάθη στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή και ο Πλατανιάς δημιουργούσε προϋποθέσεις, αλλά όχι και ευκαιρίες.

Μετά το 20λεπτο ο Νέιρα ανέλαβε να… ξεκολλήσει την ομάδα του, που απείλησε για πρώτη φορά στο 23’ με άστοχο σουτ του Ναμπί. Και ενώ ο Όμιλος δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, στο 29’ «άγγιξε» το γκολ, όταν ο Νέιρα βρήκε… μαγικά τον Φερέιρα, που «χόρεψε» δύο αμυντικούς, πλάσαρε και ο Γκοτ απέκρουσε δύσκολα. Μετά το 30’, πάντως, το συγκρότημα του Βέρα κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι και να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του.

Βελτιωμένος, αλλά…

Στην επανάληψη οι «ασπρόμαυροι» ήταν σαφώς βελτιωμένοι. Με τους Νέιρα και Ναμπί να συνεργάζονται άψογα, έκλεισαν στα καρέ της την ομάδα του Τάτση. Κυκλοφορούσαν την μπάλα, αλλά δεν είχαν τρόπους για να γίνουν επικίνδυνοι, αν και στο 65’ ο Γιακουμάκης λίγο έλειψε να σκοράρει με προβολή, όμως ο Γκοτ ήταν και πάλι σε ετοιμότητα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, βέβαια, ο Πλατανιάς έφτασε κοντά στο γκολ στο 69’. Σε φάση διαρκείας στην περιοχή του ΟΦΗ, ο Καραγκούνης σούταρε, ο Σωτηρίου απέκρουσε και η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Μετά το 70’ οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν το ίδιο «ζωντανοί», αν και κράτησαν τον έλεγχο. Είχαν, μάλιστα, και τις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Απείλησαν στο 76’ με την κοντινή προβολή του Παπάζογλου, που έδιωξαν πάνω από τη γραμμή οι αμυντικοί, ενώ στο 84’ ο Ντίνας εκτέλεσε το κόρνερ και η «καρφωτή» κεφαλιά του Παπάζογλου σταμάτησε στο δοκάρι. Τελικά το 0-0 παρέμεινε και η παραμονή ή η άνοδος θα κριθεί την Τετάρτη (22/05).

Πλατανιάς (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Ουές, Ποζατζίδης (87’ Παπουτσογιαννόπουλος), Τσαμούρης (92’ λ.τρ. Πουρζιτίδης), Κόρτσταμ, Σαάντο, Μποσέτι, Παπανικολάου, Νίλι, Μπιανκόνι, Λουκίνας (65’ Καραγκούνης).

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Παπάζογλου, Γιαννούλη, Κοροβέση, Νέιρα, Μεγιάδο, Ναμπί (75’ Νάστος), Βαζ (75’ Ντίνας), Φερέιρα (57’ Γιακουμάκης), Σασί.

Θυμηθείτε το live του ματς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάνει τη ρεβάνς ο Γιαννούλης

Το δοκαρι του ΟΦΗ με τον Παπάζογλου

Μπήκαν οι φίλοι του ΟΦΗ στα Περιβόλια

Διαβάστε όλα τα ρεπορτάζ του Capitano.gr από τα Περιβόλια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.