Το «Γεντί Κουλέ» θα ορίσει τον πρώτο γύρο και την πορεία του ΟΦΗ

Απόψεις

Ο ΟΦΗ πρέπει να ποντάρει πολύ στην έδρα του και εξ αρχής θα μετρήσει τις δυνάμεις του. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό.

Ποιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ του ποδοσφαίρου; Όλοι θα παίξουν με όλους. Το ακούτε μετά από κληρώσεις, είναι χιλιοφορεμένη ατάκα, θα ταίριαζε και τώρα στην περίπτωση του ΟΦΗ. Χθες έμαθε την κλήρωση της Super League, πότε, που και με ποιον θα παίξει. Το παράδοξο της κληρωτίδας είναι τα ντέρμπι του πρώτου γύρου στο «Γεντί Κουλέ». Αυτό, ναι, είναι κάτι αξιοσημείωτο.

Οπως διαβάσατε, ο ΟΦΗ θα παίξει εντός με Άρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Μόνο τον Παναθηναϊκό έχει εκτός έδρας στον πρώτο γύρο. Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη θέλει τον ΟΦΗ να δίνει όλα τα ντέρμπι, πλην αυτού με τον Παναθηναϊκό, μακριά από το Ηράκλειο στον δεύτερο γύρο.

Είναι, όμως, μόνο τα ντέρμπι που πρέπει να απασχολούν τον ΟΦΗ στο νέο πρωτάθλημα; Όχι. Αν ο στόχος είναι η 6η θέση, τότε ο ΟΦΗ πρέπει να δώσει μεγαλύτερη σημασία στους άλλους αντιπάλους που έχουν τον ίδιο στόχο, να πάρουν τη θέση του Βόλου στο επόμενο πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΗ έχει στον πρώτο γύρο τον Αστέρα εκτός, τη Λαμία εκτός, τον Ατρόμητο εντός, τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, την Κηφισιά στην Αθήνα, τον Πανσερραϊκό εκτός, τον ΠΑΣ και τον Βόλο στο Ηράκλειο.

Το περσινό πάθημα θα δούμε αν έγινε μάθημα, σίγουρα όμως είναι φρέσκο. Ο απογοητευτικός πρώτος γύρος του ΟΦΗ, που τον έφερε ακόμα και στην τελευταία θέση, ήταν η αιτία που χάθηκαν τα πλέι οφ. Η πορεία πρωταθλητισμού που έκανε στη συνέχεια με τον Νταμπράουσκας δεν έφτανε για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και ο μοναδικός στόχος ήταν η 7η θέση που κατακτήθηκε εύκολα.

Του χρόνου ο ΟΦΗ πρέπει να «χτίσει» για την εξάδα από τον πρώτο γύρο και σίγουρα πρέπει να επενδύσει στην έδρα του. Το ότι έχει τους 4 από τους 5 του λεγόμενου Big-5 στο Ηράκλειο μπορεί να τον εκτοξεύσει. Στη βαθμολογία, στη δίψα του κόσμου, στην ψυχολογία.

Αν ρωτήσετε τον Νταμπράουσκας πώς θα σχολίαζε την κλήρωση, θα ήταν ξεκάθαρος. Σαν να τον ακούω: «θα παίξουμε με όλους, σημασία έχει τι θα κάνουμε εμείς, πώς θα παρουσιαστούμε, να μην επαναλάβουμε τα περσινά λάθη και να κάνουμε το «Γεντί Κουλέ» μία έδρα που θα φοβίζει τον αντίπαλο». Αυτά είναι τα στοιχεία που θέλει ο ΟΦΗ, αυτό είναι το συμπέρασμα που μένει μετά τη χθεσινή κλήρωση.

Ο πρώτος γύρος έτσι όπως τον... όρισε η κληρωτίδα είναι περίεργος. Δύσκολος, αλλά σου δίνει την ευκαιρία της εκτόξευσης. Δεδομένα «όλα τα λεφτά» είναι τα πρώτα τρία ματς. Άρης εντός, Αστέρας εκτός, ΠΑΟΚ εντός.

Ο ΟΦΗ πρέπει να ποντάρει πολύ στην έδρα του, να επιστρέψει στην κανονικότητα του «Γεντί Κουλέ», να «χτίσει» στον πρώτο γύρο για να αισθάνεται πιο άνετα στον δεύτερο. Εξ αρχής θα μετρήσει τις δυνάμεις του και θα πρέπει να φανεί ανταγωνιστικός. Αυτό δεν είναι κακό, είναι ευκαιρία να μεγαλώσει. Ιδού η Ρόδος.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.