Το γύρισε και πήρε το τρίποντο!

ΟΦΗ

Νίκη -η πρώτη στο πρωτάθλημα- με ανατροπή του ΟΦΗ στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό (1-2).

Ο Όμιλος πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και έσπασε-επιτέλους-το.. ρόδι στη φετινή Super League 1. Είχε συγκέντρωση ανασταλτικά και περιόρισε επιθετικά τους ηττημένους, που δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου.

Ο Επασί υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Πασαλίδης, Βούρος και Μπαλογιάννης. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Μεγιάδο, Γαγιέγος και Νέιρα. Στα «φτερά» της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν οι Τοράλ και Λάμπρου και στην κορυφή ο φαν Ντάινεν.

Ανέβηκε μετά το «νωθρό» ξεκίνημα

Η αναμέτρηση δε θα μπορούσε ν’ αρχίσει χειρότερα για τον ΟΦΗ, αφού μόλις στο 7’ ο Λούι σέντραρε και ο Καρέλης με υπέροχη κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Μετά το γκολ του αντιπάλου, οι «ασπρόμαυροι» πήραν την κατοχή και θέλησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.

Και ενώ δεν είχαν δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, στο 17’ ισοφάρισαν. Ο Λάμπρου πραγματοποίησε σπουδαία ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή από δεξιά, σέντραρε και ο Μαλής έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα για το 1-1.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος είχε την υπεροχή και προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα των «κυανοκίτρινων», κυρίως από δεξιά με τα ανεβάσματα του Μαρινάκη. Στο 24’, έτσι, έπειτα από ωραίο συνδυασμό και σέντρα του, το σουτ του Νέιρα δε βρήκε στόχο.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σ’ ένα κάπως άναρχο ποδόσφαιρο, με τους φιλοξενούμενους, βέβαια, ν’ απειλούν στο 36’ με μακρινό φάουλ του Λάμπρου. Πέντε λεπτά αργότερα, μάλιστα, η κοντινή κεφαλιά του Τοράλ, έπειτα από κόρνερ του Λάμπρου, πέρασε λίγο άουτ.

Κυριάρχησε και νίκησε

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στην επανάληψη, απείλησε στο 46’ με τον Τοράλ και… πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Όμιλος ναι μεν δεν είχε βάλει ασφυκτική πίεση στους γηπεδούχους, ωστόσο είχε τον έλεγχο.

Στο 59’, έτσι, το VAR είδε το χέρι του Καρέλη μετά από το σουτ του Μεγιάδο, ο Γρατσάνης έδωσε το πέναλτι και ο Νέιρα στο 61’ «έγραψε» το 1-2. Το σύνολο του Νιόπλια διαχειριζόταν σωστά το υπέρ του προβάδισμα και δεν είχε νιώσει κανένα κίνδυνο. Σταδιακά, άλλωστε, έγινε το απόλυτο «αφεντικό» της συνάντησης!

Στο 76’, μάλιστα, ο Μαρινάκης έχασε μεγάλη για να «κλειδώσει» το «διπλό». Οι «ασπρόμαυροι» είχαν κυριαρχήσει πλέον και στο 80’ έχασαν ακόμη μία τεράστια φάση. Η σέντρα-σουτ του Ντουρμισάι σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Καστάνιος μόνος από το ύψος του πέναλτι αστόχησε απελπιστικά!

Οι νικητές δεν επέτρεψαν στον Παναιτωλικό μέχρι το φινάλε να πιστέψει στην κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος και έτσι ο ΟΦΗ πήρε πανάξια το «τρίποντο».

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Αντούνες (79’ Χρ. Μπελεβώνης), Βργκοτς, Βαρόνε, Καρέλης (79’ Κορνέλιους), Λούι, Βέργος, Μαλής, Ντουάρτε, Τσιγγάρας (63’ Φλόρες), Μόρσεϊ (63’ Ζεστέντ).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Μπαλογιάννης, Πασαλίδης (74’ λ.τρ. Σελίμοβιτς), Βούρος, Γαγιέγος, Μεγιάδο, Νέιρα, Τοράλ (57’ Καστάνιος), Λάμπρου (69’ Ντουρμισάι), φαν Ντάινεν (69’ Γιαννούλης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το live του αγώνα

Στο Αγρίνιο ο Μπούσης

Γεμάτος αίματα ο Μεγιάδο

Ένταση με τη λήξη του πρώτου μέρους

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.