To Hράκλειο «έμαθε» να τρέχει

10:43 | 08/04/2019

O καιρός στο Ηράκλειο ήταν σύμμαχος με τους χιλιάδες δρομείς που πήραν μέρος στο Run Greece να πλημμυρίζουν για 7η χρονιά τους δρόμους της πόλης

Το Σαββάτο έβρεχε καταρρακτωδώς και σημειώθηκαν καταστροφές στο νησί ενώ την Κυριακή ο καιρός σύμμαχος των δρομέων βοήθησε ώστε να γίνει ακόμη μια επιτυχημένη διοργάνωση της σειράς των αγώνων Run Greece και ένα πολύχρωμο ποτάμι να πλημμυρίσει του δρόμους του Ηρακλείου. 

Χιλιάδες δρομείς, μικροί και μεγάλοι πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης και για ακόμα μια χρονιά. Για 7η συνεχή χρονιά, το Ηράκλειο ...έτρεξε, στο πλαίσιο του "Run Greece" που διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ, και τη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το δήμο Ηρακλείου, και τη συνεισφορά πολλών εθελοντικών φορέων και οργανώσεων.

Run Greece Βαρδαβάς Ζερβάκης Βλατάκης


Στην διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 4.500 αθλητές όλων των ηλικιών από όλη την Κρήτη. Συγκεκριμένα οι εγγραφές στο φετινό RUN GREECE ήταν: 999 στο παιδικό, 3.200 άτομα στα 5 χιλιόμετρα και 583 άτομα στα 10 χιλιόμετρα, συνολικά 4.782 συμμετοχές.

Ρεκόρ αγώνα στα 10χλμ πέτυχε ο Γιάννης Ζερβάκης καθώς τερμάτισε σε 32.16 καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Αμπντελατίφ Ελ Αρφαουί με επίδοση 33.00 που είχε πετύχει το 2016. Η νίκη αυτή του Ζερβάκη είναι η δεύτερη στον αγώνα του Ηραλείου μετά από εκείνη που είχε πετύχει το 2017. Στη δεύτερη θέση στα 10χλμ ανδρών ήταν ο Μανώλης Σηφάκης και στην τρίτη ο Μάριος Κιούσης με 36.11.  Στις γυναίκες νικήτρια η Αιμιλία Πρωτογεράκη που τερμάτισε σε χρόνο 43.15, δεύτερη Ελενα Μαρκάκη 47.21 και τρίτη η Νεκταρία Μαρίνου με 48.44.

Ο νικητής,Γιάννης Ζερβάκης
Ζεβράκης Run greece


Στα πέντε χιλιόμετρα ο Θεόδωρος Τσολάκης πέτυχε την τέταρτη νίκη του στο Ηράκλειο με επίδοση 16.23. Ο Τσολάκης έχει κερδίσει την κούρσα άλλες τρεις χρονιές και μάλιστα συνεχόμενες το 2015-16-17 ενώ έχει και μία ακόμη νίκη στα 10χλμ στο Ηράκλειο το 2018. Ο Τσολάκης κατέχει επίσης και το ρεκόρ διαδρομής στα 5χλμ Ηρακλείου με επίδοση 15.52 από το 1017. Δεύτερος τερμάτισε ο Γιάννης Παπαλεωνίδας με 16.54 και τρίτος ο Αντώνης Κωστάκης με 16.55. Η Κατερίνα Δόβρου κατέκτησε τη νίκη στα 5χλ με επίδοση 18.27, στη δεύτερη θέση η Ζωή Επιτροπάκη και τρίτη η Ειρήνη Πευκιανάκη με 19.57.

Δείτε τα αποτελέσματα

Ο Αγώνας του Ηρακλείου ήταν ο 2ος της σειράς που αποτελείται από επτά ενώ ο επόμενος είναι στις 12 Μαΐου στην Καστοριά και στις 19 Μαΐου στα Ιωάννινα οπότε και κλείνει ο εαρινός κύκλος. Οι επόμενοι αγώνες της φθινοπωρινής φάσης αρχίζουν στις 11 Σεπτεμβρίου α;πό την Αλεξανδρούπολη στη συνέχει σειρά πάιρνει η Πάτρα στις 6 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στη Ρόδο 13 Οκτωβρίου ενώ ο τελικός αγώνας περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθηνας στις 10 Νοεμβρίου.

Οι Βραβεύσεις: 

Την παραμονή διεξαγωγής του Run Greece στο Ηράκλειο, Σάββατο 6 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η γιορτή του στίβου της Κρήτης στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» (πρώην Ανδρόγεω) του Δήμου Ηρακλείου στη διάρκεια της οποίας τιμήθηκαν οι αθλητές και προπονητές του στίβου της Κρήτης και του τελικού αγώνα του Run Greece, που διακρίθηκαν την περασμένη αγωνιστική χρονιά.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.