Το κακό... νίκησε το καλό

Απόψεις

Ο ΟΦΗ είχε ένα θετικό κομμάτι κόντρα στο Βόλο, ωστόσο στο τέλος επικράτησε το αρνητικό του…

Δεν ήταν η πρώτη φορά την τρέχουσα περίοδο, όπου ο Όμιλος δεν παίρνει τίποτα από ένα παιχνίδι, στο οποίο δεν άξιζε σε καμία περίπτωση να χάσει. Αυτό συνέβη το Σάββατο (04/01) απέναντι στους Θεσσαλούς.

Μόνο που αυτό που έγινε δεν είχε προηγούμενο. Όχι γιατί η ομάδα του Σίμου πραγματοποίησε τόσο εκθαμβωτική εμφάνιση, όσο επειδή ο αντίπαλος ήταν εντελώς ακίνδυνος κι όμως πήρε το «τρίποντο».

Η αναμέτρηση μπορεί να χωριστεί σε δύο μέρη για τον ηρακλειώτικο σύλλογο. Στο καλό του και στο κακό του. Οι «ασπρόμαυροι», δηλαδή, είχαν συν, είχαν και πλην, αλλά στο φινάλε κυριάρχησαν οι «ανορθογραφίες».

Ο ΟΦΗ κατάφερε σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Είχε την κατοχή, είχε κλείσει στο μισό γήπεδο τους νεοφώτιστους και ήταν το απόλυτο «αφεντικό» στο χορτάρι.

Το συγκεκριμένο, έτσι, στοιχείο κρίνεται ξεκάθαρα θετικό, αφού αυτή η κυριαρχία αποτελεί ένα από τα «θέλω» του Ομίλου. Περιόρισε σε ρόλο «κομπάρσου» τον Βόλο, ο οποίος αναγκάστηκε ν’ αμύνεται σχεδόν σε όλο το ματς.

Το θέμα, ωστόσο, για το σύνολο του Σίμου είναι ότι ο «κομπάρσος» έκλεψε τη νίκη. Η ομάδα του Ηρακλείου έχασε χωρίς ουσιαστικά να δεχτεί φάση από τους φιλοξενούμενους. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους «ασπρόμαυρους» ενόψει της συνέχειας τους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας.

Αν το παραπάνω ήταν το πρώτο αρνητικό για τον ΟΦΗ, το δεύτερο που απαιτεί διόρθωση, είναι η έλλειψη ηρεμίας και συγκέντρωσης που έδειξαν οι παίκτες του ΟΦΗ μετά τα τέρματα που δέχτηκαν.

Ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να παρουσιαστούν συγκροτημένοι και δεν έβγαλαν πραγματική αντίδραση στα επόμενα λεπτά. Κάτι που συνέβη και κόντρα σε Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό. Όταν «έφαγαν» γκολ έχασαν το μυαλό τους και δεν είχαν τη σωστή ισορροπία.

Και κατ’ επέκταση χάθηκε χρόνος στην προσπάθεια για ένα καλό αποτέλεσμα. Η ήττα από τους Θεσσαλούς ήταν εκτός προγράμματος και ο ΟΦΗ οφείλει να ρεφάρει αλλού τη «γκέλα» που έκανε χθες μέσα στο «σπίτι» του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σίμος για Σεμέντο και μεταγραφές

ΟΦΗ-Βόλος 1-2

Είδε το ματς ο Μπέος

Σίμος: «Δεν κέρδισε ο καλύτερος»

Δείτε τα highlights του αγώνα

Πλήγμα με Σακόρ



Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.