Το καλό και το κακό με τον ΟΦΗ

14:25 | 16/03/2021

Η πρεμιέρα με τον Βόλο έχει "συν", αλλά και "πλην" για τον Όμιλο.

Ο ΟΦΗ έχει... βαρεθεί φέτος ν' αναμετράται με τον Βόλο και το το παιχνίδι τους, στην πρεμιέρα των πλέι άουτ, θα είναι το πέμπτο την τρέχουσα σεζόν, μιας και οι δυο τους έχουν κοντραριστεί τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας.

Οι Θεσσαλοί έχουν μια μικρή υπεροχή, καθώς μετράνε 2 επιτυχίες, 1 ισοπαλία, ενώ 1 φορά έχει κερδίσει ο ηρακλειώτικος σύλλογος.

Τη μοναδική επιτυχία του, μάλιστα, την έχει στην έδρα του αντιπάλου του, στην οποία επιστρέφει για να δώσει το πρώτο παιχνίδι του μίνι πρωταθλήματος της παραμονής.

Πρόκειται φυσικά για ένα στοιχείο θετικό για το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια, το οποίο θα προσπαθήσει να επαναλάβει ό,τι είχε πετύχει και στην κανονική περίοδο, με το εμφατικό τότε 1-4.

Είναι, βεβαίως, μία εκ προοιμίου δύσκολη αναμέτρηση για τους "ασπρόμαυρους", που, πάντως, είναι αναγκασμένοι να κυνηγήσουν το "διπλό" για να δουν πιο αισιόδοξα το μέλλον τους στην κατηγορία.

Το πρόγραμμα των αγωνιστικών έχει σίγουρα τη δική του σημασία για τις ομάδες και την τελική συγκομιδή τους.

Ο ΟΦΗ, έτσι, αρχίζει τις υποχρεώσεις του στη σειρά από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, κάτι που έχει θετικά, αλλά και αρνητικά για τον Όμιλο.

Στα "συν" δεν συγκαταλέγεται μόνο το γεγονός πως επιστρέφει σ' ένα γήπεδο, από το οποίο είχε ένα πανηγυρικό πέρασμα στη φετινή Super League 1.

Δεν είναι καθόλου κακό για το σύνολο του Νιόπλια ότι στο ξεκίνημα βρίσκει απέναντι του την πιο αδιάφορη ομάδα των πλέι άουτ.

Η ομάδα του Λόπεθ είναι στην 7η θέση, έχει 33 βαθμούς και ουσιαστικά θα παίξει για το γόητρο. Η έλλειψη, επομένως, ουσιαστικού κινήτρου ίσως δίνει επιπλέον πιθανότητες στον ΟΦΗ για να μπει στη διαδικασία με νίκη.

Στην αντίπερα όχθη, βέβαια, κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει τον 56χρονο τεχνικό και τους ποδοσφαιριστές του είναι η κατάσταση του Βόλου.

Οι Θεσσαλοί βρίσκονται στα καλύτερα τους, διαθέτουν ποιότητα σε όλες τις γραμμές και έχουν αποκτήσει εξαιρετικό αγωνιστικό ρυθμό.

Προέρχονται, εξάλλου, από την επιτυχία επί της ΑΕΚ, ενώ είναι δεδομένο ότι θέλουν το "τρίποντο" για να εξασφαλίσουν από νωρίς και μαθηματικά την παραμονή.

Όλες οι παραπάνω παράμετροι, βέβαια, μπορούν να μετρήσουν θεωρητικά, μιας και όλα φαίνονται στο χορτάρι. Και ο ΟΦΗ πρέπει να τα δώσει όλα, προκειμένου να βάλει από νωρίς τις βάσεις για την επίτευξη του στόχου της σωτηρίας.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.