Το «καρδιογράφημα» των γκολ του ΟΦΗ

15:31 | 10/12/2019

Το διάγραμμα με την απεικόνιση των χρονικών σημείων που ο ΟΦΗ είναι παραγωγικός, αλλά και «εύθραυστος» αμυντικά.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου μισού του πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας (ισόβαθμος με ΑΕΛ και Ξάνθη), ολοκληρώνοντας τον α' γύρο με θετικό πρόσημο.

Πέραν των στατιστικών πρωτιών που σημείωσε στη διάρκεια του μίνι «μαραθωνίου» των 13 αγωνιστικών, τόσο συνολικά όσο και ατομικά, ο Όμιλος τερμάτισε με 22 γκολ ενεργητικό, όντας η τρίτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Στην άμυνα, αντίθετα, δεν έχει σημειώσει υψηλά στάνταρ έχοντας δεχθεί 16.

Το ενδιαφέρον σε όλο αυτό έχει να κάνει με τα χρονικά σημεία που ο ΟΦΗ σκοράρει, αλλά και παραβιάζεται η εστία του.

Το παρακάτω διάγραμμα (της ιστοσελίδας soccerbase), είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρον πάνω σε αυτό το θέμα.

Δείτε ανά πεντάλεπτο:

διαγραμμα-γκολ0οφη.jpg#asset:155574


* Μπλε χρώμα:Γκολ υπέρ
* Κόκκινο χρώμα:Γκολ κατά

Το καλύτερο χρονικό διάστημα των «μελανόλευκων» είναι από το 15' έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Όπως φαίνεται στο σχετικό διάγραμμα (με μπλε τα γκολ που βάζει, με κόκκινο αυτά που δέχεται), από το 15' έως το 40' ο ΟΦΗ δεν έχει δεχθεί γκολ στον πρώτο γύρο, ενώ στο ίδιο διάστημα έχει σκοράρει 5 φορές.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα μέχρι το 65', η ομάδα του Γιώργου Σίμου είναι ιδιαίτερα παραγωγική, έχοντας σκοράρει 9 φορές. Στο ίδιο διάστημα, βέβαια, έχει δεχθεί 4 γκολ.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι στα παιχνίδια του ΟΦΗ τα πρώτα λεπτά μέχρι το ημίωρο, τα περισσότερα ματς έχουν γκολ. Από το 1ο έως το 25 λεπτό, ο Όμιλος έχει πετύχει 5 γκολ, ενώ έχει δεχθεί 4 στο πρώτο τέταρτο. Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω θα διαπιστώσουμε ότι κόντρα σε Ολυμπιακό, Ατρόμητο, Πανιώνιο και ΑΕΛ η κρητική ομάδα μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα της νωρίς-νωρίς στο παιχνίδι.

Όσον αφορά στο τελευταίο «κομμάτι» των αγώνων, δηλαδή το διάστημα 65'-90', ο ΟΦΗ είναι... όσα πάνε κι όσα έρθουν, όπως λέμε στην καθομιλουμένη. Έχει πετύχει 5 γκολ, αλλά έχει δεχθεί 7. Αν τα βάλετε κάτω, θα δείτε τα παιχνίδια εκείνα όπου ο Όμιλος έφαγε γκολ προς το τέλος των αναμετρήσεων ή όταν αυτές μπήκαν στην τελική τους ευθεία.

Εν κατακλείδι, ο ΟΦΗ κρατάει το διάστημα από το 15' έως το 45' που είναι και το καλύτερό του στη σύγκριση επίθεση/άμυνα και καλείται να διορθώσει στο β' γύρο αυτό των τελευταίων λεπτών, εκεί που αν και είναι παραγωγικός βάζοντας τα 5 από τα συνολικά 25 γκολ, έχει δεχθεί τα 6 από τα 16, ήτοι σχεδόν τα μισά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοκ με Ναμπί

Και αν του κάψεις τα «φτερά»

Πότε κληρώνει για τον ΟΦΗ στο Κύπελλο

Καρυπίδης: «Έχουν στοχεύσει στον Αρη και τον Ολυμπιακό!»

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια με Άρη με μία καινοτομία


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.