Το Κατάρ «πιέζει» τον ΟΦΗ

Απόψεις

Ο ΟΦΗ πρέπει να ρολάρει νωρίς και να μπει φορτσάτος στο νέο πρωτάθλημα λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιουργεί το Μουντιάλ.

Όταν πριν από λίγο καιρό ο Νίκος Νιόπλιας τόνιζε τη σημασία της ετοιμότητας του ΟΦΗ στην έναρξη του πρωταθλήματος, είχε κατά νου το πρωτόγνωρο του πράγματος λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με την ανακοίνωση των ημερομηνιών του νέου πρωταθλήματος, του οποίου η κλήρωση, ειρήσθω εν παρόδω, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, επιβεβαιώθηκαν τα λόγια του προπονητή του ΟΦΗ.

Οπως είναι γνωστό το πρωτάθλημα αρχίζει στις 20 Αυγούστου. Ο πρώτος γύρος, λόγω Μουντιάλ, τελειώνει στις 13 Νοεμβρίου. Οπερ σημαίνει σε αυτό το διάστημα θα γίνουν δεκατρείς αγωνιστικές σε ένα πολύ συμπιεσμένο πρόγραμμα.

Ο ΟΦΗ είναι υποχρεωμένος να δώσει μία σειρά συνεχόμενων αγώνων σε ένα πιεστικό καλεντάρι και να κλείσει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με την καλύτερη δυνατή συγκομιδή. Ο ξεκάθαρος στόχος του ΟΦΗ, δια στόματος όλων, είναι η εξάδα και η είσοδος στα πλέι οφ που σημαίνει ότι στον πρώτο γύρο καλείται να αποφύγει τις... λακκούβες και να κάνει ένα καλό σερί ώστε να παραμείνει μέσα στο στόχο του και να μην κυνηγάει με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Πέρυσι ο ΟΦΗ επί της ουσίας μονταρίστηκε στη διάρκεια του πρωταθλήματος και τις πρώτες αγωνιστικές. Άρχισε να ρολάρει τον Νοέμβριο όταν και έκανε την πορεία που τον έβαλε σε τροχιά πλέι οφ. Φέτος αυτή η πολυτέλεια δεν υπάρχει και ο Όμιλος πρέπει να μπει από την αρχή φορτσάτος χωρίς να χάσει έδαφος.

Σε αυτό το πρωτόγνωρο πρωτάθλημα, λόγω του Κατάρ, η Κρητική ομάδα οφείλει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα (όπως όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος) γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Νιόπλιας πρέπει να έχει στην Ολλανδία τις περισσότερες από τις μεταγραφές για να χτίσει τον ΟΦΗ της νέας σεζόν και να ρολάρει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Οι ημερομηνίες - κλειδιά του πρωταθλήματος:

Έναρξη: 20 Αυγούστου 2022

Λήξη πρώτου γύρου: 13 Νοεμβρίου 2022

Έναρξη δεύτερου γύρου: 21 Δεκεμβρίου 2022

Λήξη κανονικής περιόδου: 12 Μαρτίου 2023

Έναρξη Play Offs / Play Outs: 18 Μαρτίου 2023

Λήξη Play offs / Play Outs: 14 Μαϊου 2023

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.