Το κέντρο δείχνει τον προσανατολισμό…

Απόψεις

Η μεσαία γραμμή φανερώνει τι θα… ζητήσει ο ΟΦΗ στη Ν. Σμύρνη.

Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι την επιστρΟΦΗ στη Super League και ο Πανιώνιος βρίσκεται φυσικά σε απόλυτη προτεραιότητα για τον ηρακλειώτικο σύλλογο. Η πρεμιέρα είναι πάντα ξεχωριστή και έχει τη δική της σημασία.

Γι’ αυτό το λόγο ο Νίκος Παπαδόπουλος θέλει το συγκρότημα του να παρουσιαστεί στον υψηλότερο βαθμό αγωνιστικής και πνευματικής ετοιμότητας. Ο έμπειρος τεχνικός έκανε τα σχέδια του για το ματς και είναι δεδομένο πως έχει καταλήξει στην ενδεκάδα, παρόλο που και ακόμα και στην προπόνηση της Παρασκευής (24/08) δοκίμασε πράγματα.

Είναι ξεκάθαρο, βέβαια, ότι ο 47χρονος προπονητής θέλει οι παίκτες του να… μασάνε σίδερα στη Ν. Σμύρνη. Και αυτό, όμως, δεν έχει να κάνει αποκλειστικά μονάχα με την ιδιαιτερότητα του πρώτου επίσημου παιχνιδιού.

Το πρόγραμμα στο ξεκίνημα είναι «βουνό» και ο Παπαδόπουλος επιθυμεί ένα δυνατό μπάσιμο στη σεζόν, που θα βοηθήσει σίγουρα και στο κομμάτι ψυχολογία. Έχει, βέβαια, τις σκέψεις του, ωστόσο η δομή της μεσαίας γραμμής θα δείξει ουσιαστικά τη «λογική» του ΟΦΗ στη συνάντηση.

Στα «τεστ» της προετοιμασίας, μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ ήταν ο Νέιρα, σε ρόλο καθαρά οργανωτή. Ένα τέτοιο «σενάριο» είναι πιθανό να εγκαταλειφθεί την Κυριακή (26/08). Όχι μόνο γιατί ο 29χρονος παίκτης δείχνει ακόμη να… ψάχνεται λιγάκι, αλλά και γιατί «χάνει» ανασταλτικά.

Ο κύριος προσανατολισμός αναμένεται να είναι η διαφύλαξη του μηδέν στα μετόπισθεν και σ’ αυτή την περίπτωση το κέντρο πρέπει να «θωρακιστεί». Φαντάζει, έτσι, επικρατέστερη η τριάδα Μεγιάδο-Παπαστεριανού-Κυριακίδη στη μεσαία γραμμή. Η σταθερότητα και το ταπεραμέντο του Αργεντινού, με την ποιότητα και τα τρεξίματα των δύο Ελλήνων παικτών, παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια για κυριαρχία στο νευραλγικό αυτό χώρο.

Στα υπόψη, στο μεταξύ, βρίσκεται πάντα και ο όλο και πιο ανεβασμένος Οικονόμου, ενώ στο «δέκα» έχει χρησιμοποιηθεί και ο Πλατέλλας, κάτι που φυσικά θα θεωρηθεί έκπληξη αν επαναληφθεί. Σε γενικές γραμμές ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» θέλει να παρουσιάσει ένα… άκρως τακτοποιημένο μεσοαμυντικά σύνολο, που θα έχει κοντά τις γραμμές, ενώ επιθετικά θα θελήσει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του.   

 Ο ενθουσιασμός, εξάλλου, της παρουσίας των «ασπρόμαυρων» και πάλι στη μεγάλη κατηγορία δεν πρέπει να τους εφησυχάσει, καθώς για 90 λεπτά οφείλουν να μείνουν πιστοί στο πλάνο τους. Κάθε βαθμός, άλλωστε, μακριά από το «Γεντί Κουλέ» είναι ανυπολόγιστης αξίας για τον ηρακλειώτικο σύλλογο. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.