Το κίνητρο και το ρεκόρ του Νιόπλια

SMS
18:35 | 31/07/2022

Οι 75 παρουσίες του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του ΟΦΗ και οι «αντίπαλοί» του προς την κορυφή που δεσπόζει ο αείμνηστος Γκέραρντ.

Ο Νίκος Νιόπλιας συνεχίζει για ακόμα μία χρονιά στον πάγκο του ΟΦΗ και συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στην Κρητική ομάδα (και) από το πόστο του προπονητή.

Επί σειρά ετών ποδοσφαιριστής του Ομίλου, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πρόσωπα στην ιστορία του συλλόγου, πλέον τεχνικός στην αγαπημένη του ομάδα, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, μετρώντας ήδη 75 συμμετοχές.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η 5η χρονιά του Νιόπλια συνολικά στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ. Ουδείς, πλην φυσικά του Γκέραρντ, δεν έχει κάτσει στον πάγκο πάνω από τέσσερις.

Ο Νιόπλιας βρίσκεται κατά πολύ πίσω από τον ποδοσφαιρικό του «πατέρα», τον αείμνηστο Ευγένιο Γκέραρντ, αλλά με την εφετινή του παρουσία θα δημιουργήσει μία δική του ξεχωριστή επίδοση. Έτσι κι αλλιώς το απλησίαστο ρεκόρ του Γκέραρντ με τα χρόνια στον πάγκο του ΟΦΗ και τις 630 συμμετοχές δεν... ακουμπιέται.

Ο Νιόπλιας μετράει 75 συμμετοχές συνολικά σαν προπονητής του ΟΦΗ σε όλες του τις θητείες, σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι πίσω κατά μόλις μία από τον Νίκο Παπαδόπουλο, ενώ από πάνω έχει τον Λες Σάνον με 113 συμμετοχές, τον Νίκο Αναστόπουλο με 104 και τον Ντομαγκόι Καπετάνοβιτς με 80.

Τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τους Αναστόπουλο και Καπετάνοβιτς (την περσινή χρονιά ο Νιόπλιας είχε 36 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο) και να πλησιάσει, ισοφαρίσει ή ξεπεράσει τον Σάνον.

Όλοι οι προπονητές του ΟΦΗ κατά αλφαβητική σειρά και οι αριθμοί τους (πηγή soccerbase):

proponhtes-ofh2.jpg#asset:399756proponhtes-ofh1.jpg#asset:399755

proponhtes-ofh2_220731_183639.jpg#asset:399757
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.