To κολυμβητήριο, η έκτακτη επιχορήγηση και οι ανακοινώσεις

SMS
09:50 | 19/12/2019

Εξελίξεις στις τρεις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ

Έγινε ένα σημαντικό βήμα, χθες, για την βελτίωση του κολυμβητηρίου, καθώς υπεγράφη η σύμβαση από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη με προϋπολογισμό 500.000 χιλ. ευρώ για την ανακαίνιση των αποδυτηρίων.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υπήρξε έκτακτη επιχορήγηση ύψους 200.000 στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ, με τον ίδιο να δηλώνει ευχαριστημένο από αυτή την εξέλιξη ενώ ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την συνεργασία.

Στο περιθώριο των δηλώσεων του αναφέρθηκε και στην περίπτωση ενός κλειστού γυμναστηρίου στην πόλη, στο οποίο παρουσιάζεται θετικός.

Μάλιστα, με αφορμή τα παραπάνω, ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΕΑΚΗ, η οποία ανέφερε: ''Σημαντική μέρα για το ΕΑΚΗ, μεγάλη μέρα για το Κολυμβητήριο μας! Έπειτα από την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων να συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη προκειμένου να συνδράμει η τοπική αυτοδιοίκηση στην βελτίωση των εγκαταστάσεων και την θετική ανταπόκριση του κυρίου Αρναουτάκη και όλου του Περιφερειακού Συμβουλίου υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την κατασκευή αποδυτηρίων συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ!!! Με τη συνδρομή της Πολιτείας, του Υφυπουργού και της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολύ σύντομα το ΕΑΚΗ θα αποτελεί ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο.''

Ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε:

«Η υπογραφή της σύμβασης για την ανακαίνιση των αποδυτηρίων του Κολυμβητηρίου Λίντο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών και της προσφοράς σύγχρονων εγκαταστάσεων άθλησης στην πόλη μας.

Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΕΑΚΗ κ. Λευτέρη Ζερβό καθώς και όλα τα μέλη της νέας διοίκησης. Πράγματι, οι ανάγκες σε κολυμβητικές δεξαμενές στο Ηράκλειο έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Το θέμα, άλλωστε, του ενός επιπλέον κλειστού κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων μου είναι ήδη γνωστό και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Υπενθυμίζω ότι το συζητήσαμε ενδελεχώς από την πρώτη συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό στα τέλη Ιουλίου 2019, όπου συμφωνήσαμε για στενή συνεργασία του Υπουργείου, του Δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης. Ήδη, όπως ενημερώθηκα πρόσφατα από τον κ. Β. Λαμπρινό, ο Δήμος Ηρακλείου έχει επεξεργαστεί μια σειρά προτάσεων για την χωροθέτηση της νέας αυτής υποδομής, τις οποίες και θα συζητήσουμε από κοντά τις επόμενες ημέρες.

Επιπλέον, ως Γ.Γ.Α. και σε ότι αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ν. Ηρακλείου, υπενθυμίζω ότι δημοπρατήσαμε την αντικατάσταση του ελαστικού συνθετικού τάπητα του στίβου στο Στάδιο Ελευθερίας ύψους 500.000€.

Εγκρίναμε έκτακτη επιχορήγηση για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Ηρακλείου, ύψους 200.000 ευρώ.

Δώσαμε άμεση έγκριση για το έργο της αντικατάστασης της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου «Λίντο» το οποίο παραδίδεται αύριο, ύψους 25.000 €. Και σύντομα ολοκληρώνονται οι εργασίες μόνωσης.

Παράλληλα, προχωρά η προετοιμασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου του Λίντο. Επιπλέον, η νέα διοίκηση του ΕΑΚΗ, μεταξύ άλλων προχώρησε πρόσφατα σε αναβάθμιση και καλλωπισμό του περιβάλλοντος χώρου και των εσωτερικών χώρων καθημερινής χρήσης που βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση και ήταν μη προσβάσιμες από τους αθλητές. Προχώρησε στην αλλαγή εξοπλισμού ηλεκτροφωτισμού στο στάδιο Κόρακα αλλά και στην υπογραφή συνεργασίας με τον Ερυθρό Σταυρό για την παρουσία εθελοντή διασώστη στους χώρους του κολυμβητηρίου.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η νέα διοίκηση του ΕΑΚΗ βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τα σωματεία, τους αθλητές, τους γονείς και τους προπονητές και έχει επιδείξει ιδιαίτερη αφοσίωση και ζήλο στην αντιμετώπιση των πολλών καθημερινών προβλημάτων των εγκαταστάσεων αρμοδιότητάς της.

Ενημερώνουμε επιπλέον ότι βρισκόμαστε σε διαρκή συνεργασία με τις δημοτικές αρχές του Νομού μας αλλά και ολόκληρης της Κρήτης για την αναβάθμιση και το σχεδιασμό ανάπτυξης νέων αθλητικών εγκαταστάσεων είτε μέσα από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.