Το «καυτό» καλοκαίρι και οι κρίσιμες αποφάσεις

ΟΦΗ

Τα συμβόλαια που λήγουν, οι ειδικές περιπτώσεις και το πιο κρίσιμο καλοκαίρι των τελευταίων ετών.

Τα πλέι άουτ είναι σε πρώτο πλάνο για τον ΟΦΗ αυτή την περίοδο, κάτι λογικό αφού μαθηματικά η σωτηρία δεν έχει εξασφαλιστεί και καλό είναι άπαντες να παραμείνουν σε εγρήγορση, ωστόσο είναι γνωστό πως το προσεχές καλοκαίρι θα πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για τη στελέχωση του ρόστερ.

Ο ΟΦΗ έχει μπροστά του 12 συμβόλαια που ολοκληρώνονται, εκ των οποίων τα δύο αφορούν δανεικούς: τον Μπάκου και τον Λουκάο.

Οι υπόλοιποι 10 είναι οι: Βούρος, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Νέιρα, Τοράλ, Φελίπε, Γιαννούλης, Σωτηρίου, Μοσκέρα και Λάρσον.

Οπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για ποδοσφαιριστές που οι περισσότεροι εξ αυτών είναι «ενδεκαδάτοι». Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που πηγαίνουν στην κατηγορία των «ειδικών», όπως για παράδειγμα των Σωτηρίου και Γιαννούλη που φαίνεται πως βρίσκονται στις τελευταίες μέρες της ποδοσφαιρικής τους καριέρας.

Ειδική περίπτωση είναι και του Χουάν Νέιρα, ένας ποδοσφαιριστής-σημαία για τον ΟΦΗ και τον κόσμο του.

Από 'κει και πέρα έχουμε τους Βούρο, Τοράρινσον, Μοσκέρα, Τοράλ, Φελίπε, Μεγιάδο και Λάρσον που επίσης είναι περιπτώσεις που θα κρίνουν πολλά.

Αυτός που θα πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις προφανώς είναι ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος έχει σχηματίσει άποψη και σε αυτή θα έρθει να προστεθεί και η εικόνα των πλέι άουτ. Μιλάμε για ποδοσφαιριστές που θα κρίνουν γενικότερα τον μεταγραφικό σχεδιασμό ανάλογα την εξέλιξη των υποθέσεων.

Ισως για πρώτη φορά στην εποχή Μπούση που ο ΟΦΗ βρίσκεται σε ένα τόσο σημαντικό σταυροδρόμι σε ό,τι αφορά το ρόστερ και πώς ακριβώς αυτό θα διαμορφωθεί. Μόνο με το πρώτο καλοκαίρι, μετά την ανάληψη της ιδιοκτησίας από τον ομογενή επιχειρηματία, μπορεί να κριθεί.

Oταν ολοκληρωθούν τα πλέι άουτ στον ΟΦΗ θα πρέπει να «τρέξουν» άμεσα τις υποθέσεις ώστε να κινηθούν στη συνέχεια ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν. Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική, όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πόσο σημαντικό είναι το καλοκαίρι, αλλά το θέμα είναι να παρθούν οι σωστές αποφάσεις, χωρίς καθυστερήσεις για να μπορέσει ο Δέλλας να δουλέψει και να χτίσει την ομάδα που θέλει για τη νέα σεζόν. Την ομάδα που, σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση, θα είναι δική του.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.