Το ξέσπασμα και οι πικρές αλήθειες: Μπούσης ή χάος!

08:12 | 13/11/2022

Ποτέ κανείς άλλος δεν μίλησε στους φίλους του ΟΦΗ με τόσο ξεκάθαρο τρόπο!


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Ο πρόεδρος του ΟΦΗ όχι μόνο έδωσε το παρόν στον αγιασμό του ΟΦΗ, αλλά υποσχέθηκε και γήπεδο σε τρία χρόνια και επιτέλους μίλησε. Ξέσπασε είναι η αλήθεια γι’ αυτά που βιώνει στην αγαπημένη μας ομάδα, για όσα τον πικραίνουν, τον θυμώνουν και τον κάνουν να σκέφτεται αν σωστά έκανε που ήλθε και επένδυσε στον ΟΦΗ.

Βαθιά εξομολογητικός, ειλικρινής για όσα του καταλογίζουν, για την κατάσταση που βίωσε όταν η ομάδα δεν είχε καν μπάλες για να παίξει, για την αλλαγή του σήματος, για τους Σαμαράδες, για την ισχνή στήριξη των φιλάθλων με τα 1000 εισιτήρια και βέβαια την ανύπαρκτη στήριξη των τοπικών επιχειρηματιών με εξαίρεση το Μηνά Χαλκιαδάκη και την οικογένεια Τσικνάκη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση των χλιδάτων ξενοδόχων που ούτε καν τη φιλοξενία των παικτών της ομάδας για δυο βράδια και δυο δωμάτια δεν μπήκαν στον κόπο να χορηγήσουν! Ποιος δεν το ξέρει και ποιος δεν το νιώθει πως ο δρόμος του ποδοσφαιρικού επενδυτή στην Ελλάδα είναι μοναχικός και κακοτράχαλος; Πως από τα ζήτω και την επευφημία εύκολα εισπράττεις το ανάθεμα από όλους όσοι σπεύδουν στην αρχή να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί σου; Εκτός κι αν κάνεις άλλες δουλειές στη μπανανία που ονομάζεται Ελλάδα, είσαι μπροστινός, ονειρεύεσαι πολιτική καριέρα και αποκτάς κανάλια;

Μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στο ποδοσφαιρικό μας στερέωμα ο Μιχάλης Μπούσης είναι πια προσγειωμένος στην ελληνική και δη στην Κρητική πραγματικότητα. Που βέβαια έχει μια ιδιαιτερότητα: νομίζουμε όλοι πως γίναμε μεγάλη ομάδα επειδή κάπου, κάποτε μια οικογένεια Κρητικών παραγόντων (που έφυγαν κι αυτοί νύχτα επειδή τους έδιωξε ο κόσμος) θέλησαν να την βάλουν στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Και μόλις αποχώρησαν γίναμε πάλι περίγελος των ποδοσφαιρόφιλων και μπαλάκι των τυχάρπαστων που βαφτίστηκαν παράγοντες χωρίς στην ουσία να βάλουν ποτέ το χέρι στην τσέπη.

Η πιο σοβαρή ατάκα απ’ όσες είπε ο ιδιοκτήτης του ΟΦΗ ήταν για την κουβέντα που του είπε ο πατέρας του πως σήκω και φύγε και σου δίνω εγώ τα λεφτά που έβαλες στον ΟΦΗ. Άρα το ζήτημα ήταν και σοβαρό, πέρασε και από το δικό του το μυαλό και μπήκε και στο τραπέζι της οικογένειας με ό,τι αυτό σημαίνει! Βέβαια δεν είπε ότι θα το κάνει, αλλά πως το σκέφτεται, πετώντας το μπαλάκι σε όλους όσοι φωνάζουν και αναπολούν τις παλιές εποχές με τους εράνους και τα ρωσικά μπαλέτα στο ΒΑΚ!

Και απάντησε με κάτι που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει: πως τα λεφτά που έβαλε στον ΟΦΗ ουδείς άλλος τα έχει βάλει και προφανώς έναν πουλήσει ουδείς θα του τα γυρίσει πίσω!

Ο ιδιοκτήτης λοιπόν μίλησε όπως ζητούσαμε τόσοι και τόσοι και είπε πράγματα που ίσως και κάποιους να ενοχλούν. Αλλά τα είπε με το βάρος ενός ανθρώπου που προφανώς έχει ξενερώσει αλλά δεν λιγοψυχά, δεν κιοτεύει και ετοιμάζεται να κάνει κι άλλα πράγματα, πριν ο κόσμος τον διώξει και πάρει το καπελάκι του για άλλες πολιτείες, για τις Ηνωμένες πιο συγκεκριμένα.

Ποτέ κανείς άλλος δεν μίλησε στους φίλους της ομάδας με τόσο ξεκάθαρο τρόπο. Ναι έκανε λάθη, ναι δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα ήθελε, ναι θα διόρθωνε κάποια απ’ αυτά αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω, αλλά το τίμημα ήταν πολύ πιο επαχθή για εκείνον από οποιονδήποτε τιμητή της εξέδρας και του καναπέ.

Κι επειδή στην πολιτική - λέμε- δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και παρά υπάρχουν εδώ το δίλημμα είναι ξεκάθαρο και το επέστρεψε ο BIG MIKE σε εκείνους που με τον τρόπο τους, το λένε απ’ έξω απ’ έξω: Μπούσης ή Χάος!

Ας διαλέξουμε λοιπόν τι θέλουμε. Θέλουμε την ομάδα, ακόμα κι έτσι με αυτόν τον εγκληματικό σχεδιασμό, να πέφτει και να ξανασηκώνεται κι ας αδικεί πολλές φορές τον εαυτό της, ή τον θέλουμε να κάνει παρέα στον… Εργοτέλη; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Και για να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, αν θελουμε να απαντήσουμε με δύναμη στα όσα καταλογίζει ο Μπούσης στο ξέσπασμα του, είναι να γεμίσουμε το γήπεδο στον τελικό της Δευτέρας και να στηρίξουμε την ομάδα. Εκτός κι αν πουν κάποιοι πως προτιμούν να πάρουν την… ασπίδα παραμάσχαλα και να προτιμήσουν τον καναπέ τους… όποτε αναλαμβάνουν και την ευθύνη!

Διαβάστε επίσης:

Ο Μπούσης τα είπε όλα: «Θα φύγω μόνο αν με διώξει ο ΟΦΗ»

Mπούσης: «Στόχος του ΟΦΗ ένα νέο γήπεδο στα επόμενα 3 χρόνια!»

Μένει Ηράκλειο ο ΟΦΗ - Στο ΒΑΚ για προετοιμασία η Άντερλεχτ και φιλικό με τον ΟΦΗ

To video από τον αγιασμό στο ΒΑΚ: Οι δηλώσεις και τα παραλειπόμενα

Συσπείρωση από τον Μπούση - Δείπνο σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.