Το μη "Χ"είρον βέλτιστον

18:06 | 07/10/2018

Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε ούτε στη Λαμία να πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα (1-1), αλλά πήρε το βαθμό της ισοπαλίας και ετοιμάζεται πλέον για τη νέα, διοικητική, εποχή.

Τσάμπα ισοπαλία στη Λαμία για τον ΟΦΗ (1-1) και χαμένη ευκαιρία για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στη Λαμία με τον Νέιρα, κρατούσε τη νίκη στα χέρια του, αλλά το γκολ-πέναλτι του Μπαράλες διαμόρφωσε το τελικό 1-1, στερώντας από την κρητική ομάδα την πρώτη της νίκη στη Super League. Στους 2 βαθμούς ο ΟΦΗ, τρίτη σερί ισοπαλία για τη Λαμία.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-3-3, με κορυφή τον Βουό και στα φτερά τον Αραβίδη (αριστερα) και τον Πλατέλλα (δεξιά), το σύστημα έμοιαζε επιθετικό, αλλά η Λαμία ήταν αυτή που είχε την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως οι γηπεδούχοι έκαναν κάτι αξιόλογο. Τις περισσότερες φορές έψαχναν μέσω σέντρας να «χτυπήσουν» την (προβληματική από... αέρος) άμυνα του ΟΦΗ, δίχως όμως να κινδυνεύει ο Στρέτζος.

Αντίθετα, ο ΟΦΗ ήταν αυτός που είχε πιο καθαρές τελικές, στις λίγες φορές που «επισκέφτηκε» την αντίπαλη εστία, ενώ στο 42ο λεπτό είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Συγκεκριμένα, σε υποδειγματική αντεπίθεση, ο Πλατέλλας σούταρε δυνατά και ο Σαράνοφ απέκρουσε, κρατώντας το μηδέν για τους Λαμιώτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Νίκος Παπαδόπουλος πέρασε στον αγώνα τον Ντίνα στη θέση του αρνητικού Αραβίδη και από αυτόν προήλθε η πρώτη επίθεση που κατέληξε σε γκολ για τον ΟΦΗ. Στο 62ο λεπτό, μετά από σέντρα του Ντίνα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Πλατέλλα στα αριστερά, ο οποίος σέντρα συρτά στον Νέιρα και αυτός με επαφή που πήρε περίεργη τροχιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας της Λαμίας για το 0-1!

Ο ΟΦΗ, πλέον, έπρεπε να διαχειριστεί το προβάδισμα και να μην κλειστεί στην περιοχή του. Αυτό έκανε, αφού έβγαινε μπροστά αναζητώντας το δεύτερο γκολ, έχοντας ταυτόχρονα σωστή αμυντική παρουσία.

Στο 79', όμως, η Λαμία έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο πέναλτι που κέρδισε ο Μαστούρ από τον Κοροβέση και είδε ο διαιτητής. Ενα λεπτό μετά, ο Μπαράλες ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έφερε το παιχνίδια στα ίσια και ταυτόχρονα ανεβάζοντας την πίεση προς την πλευρά του ΟΦΗ στα τελευταία λεπτά.

Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν και κράτησαν το 1-1, το οποίο τους φέρνει στους 2 βαθμούς, αλλά τους κρατά ξανά μακριά από την πρώτη νίκη τους στο εφετινό πρωτάθλημα.

Θυμηθείτε το live του αγώνα.

Οι ενδεκάδες:

Λαμία (Μάκης Χάβος) Σαράνοφ, Σκόνδρας (60' Βασιλαντονόπουλος), Βάντερσον, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Μπερτόλιο (70' Μαστούρ), Καραγκούνης (54' Καραμάνος), Επστάιν, Μπαράλες.

ΟΦΗ: (Νίκος Παπαδόπουλος) Στρέζος, Αργυρόπουλος (83' Δεληγιαννίδης), Νάστος, Βουό, Πλατέλλας, Αραβίδης (60' Ντίνας), Μιχόγεβιτς, Μεγιάδο, Κοροβέσης, Νέιρα (72' Παπαστεριανός), Ποτουρίδης.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.