Το μπάσκετ της Κρήτης φώναξε «παρών»

13:28 | 04/04/2022

O Γιάννης Χαμαλάκης γράφει για ένα υπέροχο μπασκετικό διήμερο στο Ηράκλειο που μας κάνει να αισιοδοξούμε

Εκτιμώ ότι ήταν από τα πιο ποιοτικά FINAL 4 εφήβων που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Οι αγώνες που έγιναν το Σάββατο και την Κυριακή στο ''Λίντο'' έδειξαν ότι κάτι καλό έρχεται από τις U20 των κρητικών ομάδων. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στα ματς των Νεανίδων στην Αλικαρνασσό. Ταλαντούχα παιδιά που φέρνουν προσδοκίες για κάτι καλύτερο.

Έχουμε λόγο να αισιοδοξούμε

Oρθώς, στην ανακοίνωση της η ΕΚΑΣΚ έκανε λόγο για ''νίκη του μπάσκετ της Κρήτης'', ένα διήμερο που θύμισε κάτι από παλιά.

Μια... πονεμένη ιστορία με τα ταλέντα που δεν βγαίνουν τα τελευταία χρόνια από το νησί, όμως όσοι παρακολουθούν αυτές τις ομάδες, έχουν λόγο να αισιοδοξούν. Ο σπουδαίος ημιτελικός και η ανατροπή του ΟΦΗ επί του Εργοτέλη, ο μεγάλος τελικός, ένας συναρπαστικός μικρός τελικός και τα παιδιά του ''Ηράκλειο'' που βγήκαν νικητές υπό τις οδηγίες του Αλέξανδρου Πετράκη.

Έχει και το παραπάνω την δική του σημασία. Ένας από τους κορυφαίους κρητικούς μπασκετμπολίστες της εποχής, ο Πετράκης, κατακτά το πρώτο του τρόπαιο ως προπονητής, λίγους μήνες μετά την απόφαση του να σταματήσει να φορά σορτσάκι, φυσικά υπό τις ευλογίες του κόουτς Μακράκη. Αισιοδοξώ για την επόμενη ημέρα με αυτούς τους δύο, όμως περιμένω και άλλους παλαίμαχους να ασχοληθούν σοβαρά με τις ομάδες της πόλης.

Όπως επίσης και για το γεγονός ότι τα δύο τουρνουά είχαν αρκετό - μπασκετικό - κόσμο. Σχεδόν κατάμεστο το γήπεδο στον τελικό, σε κόσμια πλαίσια. Άλλοι κέρδισαν, άλλοι έχασαν, αλλά αυτό έχει την λιγότερη σημασία όταν μιλάμε για παιδιά που αρχίζουν να γίνονται ''άντρες'', γεννημένοι το 2006,το 2005 και το 2004.

Ταλέντα υπάρχουν όπως είδαν όλοι, παιδιά που δουλεύουν αρκετά την τελευταία διετία και είναι σίγουρο ότι το μέλλον είναι δικό τους. Σε ''Ηράκλειο'', ΟΦΗ και Εργοτέλη. Γι' αυτό αισιοδοξώ. Ακόμα και για την ανακοίνωση του ΟΦΗ σήμερα, που μπορεί να θεωρείται δεδομένη, είναι στην σωστή κατεύθυνσή.

Η φθορά των ομάδων και το μέλλον

Στην πραγματικότητα, η φθορά των κρητικών ομάδων στις Εθνικές κατηγορίες και η κρίση που τις ''χτύπησε'' (βλ. Ρέθυμνο), είναι και ένας από τους λόγους που δεν έχουμε δει τα τελευταία χρόνια κρητικόπουλα σε ομάδες.

Τα ''Καλαϊτζάκια'' μπορεί να ξεκίνησαν την καριέρα τους στο ''Ηράκλειο'' αλλά δεν έπαιξαν ποτέ στην ανδρική ομάδα σε Εθνική κατηγορία, ο Σαλούστρος παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί, μπασκετικά στου Ζωγράφου ξεκίνησε την καριέρα του ενώ στα καλά χρόνια του Ρεθύμνου δεν ξεπήδησε κάποιο μεγάλο ταλέντο. Επίσης ο Κουρουπάκης από τα Χανιά, βρίσκεται σε διαδικασία ''ζύμωσης'' από τον Προμηθέα, παίζει δανεικός φέτος στο Αγρίνιο (Α2) δανεικός.

Τα Χανιά φέτος κάνουν μια σοβαρή προσπάθεια με πρωταγωνιστικό ρόλο φέτος στην Β', ο ΟΦΗ με την εμπειρία του προσπαθεί να κρατηθεί σε αυτά τα επίπεδα, ο Εργοτέλης κάνει υπέρβαση στη Γ' ενώ το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ είναι αρκετά ανταγωνιστικό.

Τα νέα ταλέντα του Ηρακλείου έστειλαν μήνυμα στον κόσμο που αγαπά το άθλημα. Όπως και στην τοπική κοινωνία για στήριξη προς τους συλλόγους μπάσκετ, ένα άθλημα που τόσα μας έχει χαρίσει. Εμπιστοσύνη στους νέους λοιπόν, και υπομονή για ένα καλύτερο αγωνιστικό μέλλον για τις ομάδες μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα ''συγχαρητήρια'' του ΟΦΗ σε ΕΚΑΣΚ και ''Ηράκλειο''

Πρωταθλητές Κρήτης οι έφηβοι του "Ηράκλειο"

«Κέρδισε το μπάσκετ της Κρήτης»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.