Το νέο γήπεδο του ΟΦΗ, τα πεταμένα λεφτά και η σίγουρη λύση

Απόψεις

Η μεγαλύτερη επένδυση του Μιχάλη Μπούση στον ΟΦΗ χρειάζεται τη σωστή απόφαση και την αποφυγή γραφειοκρατίας.

Τα μεταγραφικά και η επικείμενη έναρξη του πρωταθλήματος είναι, εύλογα, στον αφρό της επικαιρότητας του ΟΦΗ, άντε και λίγο από το φιλικό κόντρα στην Καλλιθέα για να παραταθεί η γκρίνια για τους απαιτητικούς, αλλά η είδηση προέκυψε από αλλού. Εξωαγωνιστικό είναι το θέμα, αλλά εξόχως σημαντικό.

Ο Μιχάλης Μπούσης είπε ξεκάθαρα αυτό που προσωπικά σκεφτόμουν από την πρώτη στιγμή που τέθηκε θέμα «λίφτινγκ» του «Γεντί Κουλέ». Το να κάνεις γήπεδο εκεί είναι πεταμένα λεφτά.

Παρόντος του Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος έχει δεσμευθεί πως η περιφέρεια θα βοηθήσει οικονομικά τον ΟΦΗ στην κατασκευή νέου γηπέδου (όπως κάνουν όλες οι περιφέρειες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, για να μη νομίζετε ότι μόνο ο ΟΦΗ θα πάρει λεφτά), ο Μιχάλης Μπούσης έθεσε πλέον θέμα έδρας σε διαφορετική τοποθεσία από την ιστορική έδρα της ομάδας. Μιλάμε για νέο γήπεδο, νεόκτιστο. Ούτε για «λίφτινγκ» ούτε για βελτιωτικές εργασίες.

Η διάθεση του αφεντικού του ΟΦΗ είναι να φτιάξει νέο γήπεδο. Τι του λείπει; Ο χώρος. Όπως ήταν λογικό με το άκουσμα της είδησης πολλοί άρχισαν να... μοιράζουν χωράφια, λες και είμαστε στη δεκαετία του '30. Και να εδώ έχει μία ωραία έκταση και να εκεί είναι ο κατάλληλος χώρος και να σε αυτή την περιοχή υπάρχει μία ανεκμετάλλευτη έκταση. Λες και παίζουμε Monopoly.

Δεν είναι παίξε-γέλασε να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για την ανέγερση του νέου γηπέδου. Και σίγουρα αυτός δεν είναι ο χώρος του αεροδρομίου, όταν θα γίνει η «μετακόμιση» στο Καστέλι, αν θέλουμε να μιλάμε για κάτι που μπορεί να γίνει σε ορίζοντα τριετίας.

Το νέο γήπεδο θέλει πρόσβαση, θέλει τις προδιαγραφές για όλα όσα έχει στο μυαλό του ο Μιχάλης Μπούσης ώστε να μην είναι ένα μέρος μόνο για αγώνες, αλλά για να περνάει χρόνο όλη η οικογένεια τρώγοντας, ψωνίζοντας και διασκεδάζοντας.

Το νέο γήπεδο θέλει χώρο που δεν θα βρεθεί κάποιος μπατζανάκης του τρίτου ξαδέρφου για να διεκδικήσει μερίδιο. Το νέο γήπεδο πρέπει να είναι μία ξεκάθαρη έκταση, σε ξεκάθαρη τοποθεσία που θα μηδενίσει τις πιθανότητες καθυστερήσεων και γραφειοκρατίας.

Το νέο γήπεδο του ΟΦΗ είναι μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις της ιστορίας του, ανάλογη και μεγαλύτερη από αυτή του ΒΑΚ. Ο Μπούσης το ξέρει, ο Αρναουτάκης επίσης. Δεν βιάζονται και καλά κάνουν. Κρατήστε ότι ο περιφερειάρχης είναι αρωγός στην προσπάθεια της Κρητικής ομάδας και αυτό έχει τη σημασία του σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.