Το ντέρμπι των ντέρμπι!

07:40 | 09/12/2018

Το Σαντιάγκο Μπερναμπέου θα υποδεχθεί απόψε το ντέρμπι, Ρίβερ Πλέιτ-Μπόκα Τζούνιορς, στο δεύτερο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Το ντέρμπι των ντέρμπι είναι εδώ και -βάσει λογικής- αυτή τη φορά αναμένεται να διεξαχθεί δίχως προβλήματα και παρατράγουδα. Ο λόγος φυσικά για το δεύτερο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες (ο πρώτος είχε έρθει 2-2... αν θυμάστε) ανάμεσα στη Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είχε γίνει... πριν από 15 μέρες, αλλά λόγω των γνωστών γεγονότων που προέκυψαν από την επίθεση στο πούλμαν της Μπόκα, το ντέρμπι μετατέθηκε για απόψε (21:15 OPEN TV). Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας θα διεξαχθεί στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου το οποίο έχει ήδη αποκτήσει αργεντίνικο χρώμα.

Οι δύο αντίπαλοι έχουν πάρει από 25.000 εισιτήρια. Τα 10.000 εξ αυτών θέλησαν να τα διαθέσουν σε οπαδούς τους στην Αργεντινή, ενώ τα υπόλοιπα 40.000 σε φίλους τους εκτός συνόρων.

Και για να καταλάβετε το μέγεθος των μέτρων ασφαλείας, συνολικά 4.000 άτομα έχουν επιστρατευτεί για να τηρηθούν όλα τα μέτρα της τάξης. Οι 2.000 εξ αυτών είναι αστυνομικοί οι οποίοι θα επιφορτιστούν με το κομμάτι εκτός γηπέδου, ενώ οι υπόλοιποι 2.000 θα είναι σεκιούριτι οι οποίοι θα αναλάβουν δράση εντός του Μπερναμπέου.

Μη νομίζετε, πάντως, πως δεν είχαμε παρατράγουδα και τώρα, αφού η Μπόκα είχε προσφύγει στο CAS λόγω των επεισοδίων στο δεύτερο τελικό και επεδίωκε να πάρει το ματς στα χαρτιά, αλλά το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά της.

Οσον αφορά στην τρέλα των οπαδών των δύο ομάδων; Ε, διαβάστε αυτό το κείμενο και θα καταλάβετε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.