Το ΟΑΚΑ «διώχνει» Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Εθνική

SMS
11:03 | 26/09/2019

Η ανάγκη εργασιών στο χλοοτάπητα του Ολυμπιακού Σταδίου δημιουργεί πρόβλημα στις τρεις ομάδες που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο γήπεδο.

Ας ξεκινήσουμε από την Εθνική, η οποία τον Οκτώβριο έχει να δώσει δύο αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Euro 2020. Η πρώτη είναι με την Ιταλία εκτός έδρας στις 12 του μήνα και η άλλη με τη Βοσνία εντός στις 15. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον προγραμματισμό, οι εργασίες θα αρχίσουν σε λίγες ημέρες οπότε γεννούνται εύλογα ερωτήματα αν ο χλοοτάπητας θα είναι έτοιμος για να παίξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τους Βόσνιους.

Η βασική έδρα που έχει δηλώσει η ΕΠΟ είναι το ΟΑΚΑ, ωστόσο ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν δηλωθεί και άλλα γήπεδα. Κι εδώ έρχεται η απορία για το πού θα αγωνιστεί η ελληνική ομάδα αν τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν μπορέσει να χρησιμοποιήσει το Ολυμπιακό Στάδιο. Η πιθανότερη λύση είναι το γήπεδο Καραϊσκάκη, αφού στην ΕΠΟ δεν είναι θετικοί στο να παίξουν σε γήπεδο εκτός Αττικής ώστε να αποφευχθούν οι μετακινήσεις. Βέβαια, τα εκτός Αττικής γήπεδα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το Παγκρήτιο δεν είναι ακόμα έτοιμο βάσει των επιταγών της UEFA ώστε στο προσεχές μέλλον να γίνει έδρα της Εθνικής, το AEL FC Arena έχει και αυτό πρόβλημα με το χορτάρι που δεν είναι σε καλή κατάσταση και από 'κει και πέρα απομένουν η Τούμπα και το Καυτανζόγλειο.

Όσον αφορά στις περιπτώσεις Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, οι «πράσινοι» έχουν αρχίσει τις σχετικές διαδικασίες για το ένα παιχνίδι που θα χρειαστεί να παίξουν εκτός ΟΑΚΑ, αυτό με την Ξάνθη για την 6η αγωνιστική (5 Οκτωβρίου). Τη δεδομένη χρονική στιγμή εξετάζονται η Λεωφόρος και η Ριζούπολη, αλλά αμφότερα τα γήπεδα δεν έχουν VAR και ουδείς γνωρίζει αν οι επικεφαλής θα προλάβουν να κάνουν τις σχετικές εργασίες. Έτσι, εξετάζονται δύο ακόμα γήπεδα: αυτό της Ν.Σμύρνης και αυτό του Ατρομήτου που έχουν το VAR και δεν χρειάζονται τίποτα. Μάλιστα, αμφότερα τα γήπεδα θα είναι διαθέσιμα, αφού την 6η αγωνιστική ο Πανιώνιος παίζει εκτός με τον ΟΦΗ και ο Ατρόμητος εκτός με τον Βόλο.

Όσον αφορά στην ΑΕΚ, παίζει στο ΟΑΚΑ μετά τη διακοπή (κόντρα στον Βόλο) και θεωρητικά δεν θα έχει πρόβλημα. Βέβαια, η ημερομηνία του αγώνα δεν έχει οριστεί (το πρωτάθλημα επαναρχίζει μετά τη διακοπή στις 19 και 20 Οκτωβρίου). Πάντως, αν οι εργασίες στον χλοοτάπητα δεν έχουν ολοκληρωθεί, η Ένωση θα πάει και αυτή σε λύση αλά Παναθηναϊκού, με πιθανότερη τη χρήση του Περιστερίου. Εκτός αν ο Παναθηναϊκός παίξει με την Ξάνθη στη Ριζούπολη οπότε το συγκεκριμένο γήπεδο θα είναι έτοιμο και για την ΑΕΚ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.