Το Ozark είναι το Breaking Bad που σου έλειψε

11:13 | 27/03/2020

​Όσοι έχουν δει το «Breaking Bad» ή το «House of Cards» (εκτός του τελευταίου κύκλου, Κέβιν λείπεις) ή ακόμα και τα δύο μαζί, τότε θα αγαπήσουν το Ozark.

Από σήμερα, 27 Μαρτίου και με αρκετή, είναι αλήθεια, καθυστέρηση, βγαίνει στον αέρα του Netflix ο τρίτος κύκλος. Πολυαναμενόμενος, γιατί στους δύο τελευταίους έχει γίνει ο... κακός χαμός.

Το Οzark είναι το Breaking Bad που αναζητούσαμε με πράγματα που θα βρούμε και στο House of Cards. Απληστία, σκοτεινές δυνάμεις, ξέπλυμα χρήματος, εγκληματικότητα, προβληματικοί άνθρωποι. Τo Ozark είναι η σειρά που ελάχιστοι περίμεναν ότι σήμερα θα μιλάμε για τον τρίτο κύκλο.

Ένας φαινομενικά ευυπόληπτος πολίτης, με οικογενειακά προβλήματα και μια σύζυγο να τον απατά, εργάζεται ως σύμβουλος δημοσίων σχέσεων και ταυτόχρονα ξεπλένει χρήματα. Μία σειρά αρνητικών καταστάσεων τον στέλνει στις λίμνες Ozarks του Μιζούρι εκεί όπου θα πρέπει να ξεπλύνει 8 εκατομμύρια δολάρια και σύντομα. Αντίπαλός του η προβληματική οικογένεια, ο χρόνος που πιέζει, ένας παράξενος γέρος, ένας γκέι αστυνομικός που τον παρακολουθεί και φυσικά οι κάτοικοι της περιοχής που δεν τους λες... καλούς ανθρώπους.

Αυτή είναι η βάση της ιστορίας που τη μαθαίνεις στα πρώτα επεισόδια του πρώτου κύκλου. Σε αυτή προστίθεται μία σειρά γεγονότων και μία αλλαγή χαρακτήρων που κορυφώνεται όσο περνούν τα επεισόδια. Οι άνθρωποι αλλάζουν. Είτε λόγω χρήματος είτε λόγω περιστάσεων. Οι σκηνές είναι ρεαλιστικές και σκοτεινές. Οι χαρακτήρες πολλές φορές τρομακτικοί.

Το Ozark μετά από δύο σεζόν και 20 επεισόδια επιστρέφει και αν κρίνουμε από το τρέιλερ που κυκλοφορεί, τα νέα δεδομένα θα είναι ανατριχιαστικά.

Αν αγαπήσατε το Breaking Bad, το Ozark θα το λατρέψετε. Αν πιστεύετε ότι ο Τζέισον Μπέιτμαν είναι απλά ένας πρωταγωνιστής που αναλώνεται σε χαζοκωμωδίες, η ερμηνεία του εδώ θα σας εκπλήξει (και οι σκηνοθετικές του ικανότητες).

Η σειρά άρχισε με την προοπτική να ολοκληρωθεί στον πρώτο κύκλο. Πήρε παράταση για δεύτερο και από σήμερα κυκλοφορεί ο τρίτος. Eίναι τα τρία στάδια μίας δήθεν φιλήσυχης οικογένειας όπου τα μέλη της μεταμορφώνονται σε βαρώνους μίας εγκληματικής εσωστρέφειας γεμάτη μυστικά και βρώμικο χρήμα. Σε μία έτσι κι αλλιώς βρώμικη περιοχή, γεμάτη μυστικά. Γιατί, τελικά, το Ozark είναι αυτό: η αναζήτηση του εύκολου χρήματος μέσω δύσκολων καταστάσεων.

Δείτε το. Αξίζει.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.