Το «Παγκόσμιο» ρεκόρ του Νέιρα

SMS

Η έφεση του Αργεντίνου χαφ στις κίτρινες κάρτες είναι για το... βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ!

Αυτό που συμβαίνει με την περίπτωση του Χουάν Νέιρα στον ΟΦΗ και την ιδιαίτερη... σχέση του με τις κάρτες, είναι πραγματικά απίστευτο.

Ο βιρτουόζος της κρητικής ομάδας μπορεί να μην διανύει την καλύτερη του περίοδο - όπως και οι περισσότεροι παίκτες - αποτελεί και φέτος το βαρόμετρο της ομάδας ενώ δυστυχώς για εκείνον και το γκρουπ, η έφεση του στις κίτρινες κάρτες παραμένει.

Από τις πρώτες του επαφές με την μπάλα, με την φανέλα του ΟΦΗ το καλοκαίρι του 2018, ο Νέιρα έδειξε ότι είναι ένας ποιοτικός χαφ με εξαιρετικές επαφές, έφεση στις ασίστ και ένας ποδοσφαιριστής που μαζί με τον Μεγιάδο έκαναν την διαφορά σε αρκετά παιχνίδια. Όμως, παρά τα πολλά θετικά στην περίπτωση των δύο που μπορούν να αποτυπωθούν, το ''κουσούρι'' με τις κίτρινες κάρτες παραμένει για 3η χρονιά. Και όσο και αν για τον Μιγκέλ μπορεί οι κίτρινες κάρτες - λόγω θέσεις - να είναι ''άλλη μια μέρα στη δουλειά'', στην περίπτωση του Χουάν, δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο.

4701134.jpg#asset:279684


Την εφετινή σεζόν ο Αργεντίνος χαφ έχει αγωνιστεί στα 15 από τα 21 παιχνίδια που έχει δώσει ο ΟΦΗ στην Superleague. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, ένας παίκτης που τα βασικά χαρακτηριστικά του δεν είναι το μαρκάρισμα, να έχει δεχτεί 10 κίτρινες κάρτες, από τις συνολικά 57 που έχει δεχτεί ο Όμιλος. Με την επίδοση του αυτή ισοβαθμεί στην 1η θέση με τον Κρίστισιτς (10 κάρτες επίσης) της ΑΕΚ.

Μάλιστα, το παραπάνω δεν αποτελεί μια επίδοση εξαίρεση, αλλά ακόμα μια που επιβεβαιώνει ότι ο 31χρονος χαφ είναι ''σεσημασμένος'' στο κιτρίνισμα!

Την προηγούμενη σεζόν (2019-2020), ο Νέιρα σε 30 παιχνίδια στην Superleague δέχτηκε 13 κίτρινες κάρτες. Μάλιστα, την πρώτη του σεζόν με τον ΟΦΗ, σε 22 ματς πρόλαβε να δεχτεί την κίτρινη συνολικά 7 φορές.

Σύνολο; Σε 67 παιχνίδια με τον ΟΦΗ έχει δεχτεί 30 κίτρινες κάρτες!

Προσωπικά, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον παίκτη που να αγωνίζεται σε κάποια ομάδα, που να αγωνίζεται σε αυτή την θέση - σε εκείνη πίσω από τον επιθετικό, ή ακόμα και σε ρόλο box to box, που να έχει αυτό το στατιστικό που σας παρουσίασα παραπάνω, σε εύρος 3ετίας. Ένα στατιστικό που αποτελεί το μελανό σημείο του πρώην ποδοσφαιριστή της Χιμνάσια Λα Πλάτα και συνάμα δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα αρνητικό, Παγκόσμιο ρεκόρ...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.