To πιο «στημένο» Μουντιάλ*

Απόψεις

Δυστυχώς, το παιχνίδι του στοιχήματος έχει αλλοιώσει τον τρόπο που παρακολουθούν το άθλημα, αρκετοί Έλληνες φίλαθλοι

Μετά το πέρας της χθεσινής ημέρας, ολοκληρώθηκε το πρώτο δείγμα της τελικής φάσης του Μουντιάλ της Ρωσίας. Αναφέρομαι, στην 1η αγωνιστική σε όλους τους ομίλους. Μετά από αυτήν, αξιοσημείωτο ότι τα τρία μεγάλα ονόματα του τουρνουά (Βραζιλία - Γερμανία - Αργεντινή) δεν κέρδισαν ασθενέστερους αντιπάλους. Συνολικά, στα πρώτα 16 ματς της τελικής φάσης, μόλις δύο έληξαν ισόπαλα. Και κάπου εδώ, πάμε στο θέμα μας.

Δεν κερδίζει η Αργεντινή με χαμένο πέναλτι του Μέσι; ''Το έστησαν οι Αργεντίνοι γιατί...'' μπορούμε να γράψουμε 1000 λόγους δίπλα σε αυτή την ατάκα. Δεν κερδίζει η... μεγάλη Βραζιλία; ''Έχουν πληρώσει το Νεϊμάρ οι εταιρείες, στημένο σίγουρα''. Και η Γερμανία πως γίνεται να χάνει από το Μεξικό; Μήπως η... Μέρκελ έβαλε το χεράκι της; Και αυτό το 3-3 Ισπανών και Πορτογάλων; Τα βρήκαν μεταξύ τους οι Ίβηρες για OVER 5.5 γκολ! Και άλλα πολλά, καθημερινές στοιχηματικές - ''φανταστικές'' ιστορίες από τους χαμένους παίκτες του στοιχήματος. Είναι κίτρινη κάρτα ένα σκληρό μαρκάρισμα, αρκεί να την δεχτεί ο... αντίπαλος.

Δυστυχώς, κάποιες από τις παραπάνω ειρωνικές ερωτο-απαντήσεις αποτελούν συχνές δικαιολογίες και χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο από τους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους. Το χειρότερο: ότι δεν αναπαράγονται πλέον μόνο σε πρακτορεία ΠΡΟ - ΠΟ ή σε καφενεία, αλλά παντού. Δυστυχώς, το στοίχημα έχει αλλοιώσει την οπτική που βλέπουν αρκετοί έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Δεν το ''ανακαλύψαμε'' χθες, όμως όσο περνάει ο χρόνος, αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτή η ''μάστιγα'' γίνεται εντονότερη. Αρκετοί, δεν αντιμετωπίζουν το στοίχημα σαν ένα παιχνίδι. Εθίζονται στη νίκη της ομάδας που ποντάρουν, όπως παίζουν χαρτιά, ζάρια, ρουλέτα. Δυστυχώς γι αυτούς, κάνουν λάθος. Δεν θέλω να σας τη... χαλάσω αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών, είναι χαμένοι και όχι κερδισμένοι. Αυτή είναι η αλήθεια.

Λογικό, μια μεγάλη διοργάνωση να ''τραβάει'' περισσότερο και να ελκύει τους Έλληνες απανταχού τζογαδούρους. Και γράφω Έλληνες γιατί τα στατιστικά δείχνουν ότι η χώρα μας ''τροφοδοτεί'' σε μεγάλο βαθμό τις στοιχηματικές εταιρείες αλλά και τον εγχώριο Οργανισμό. Οι περισσότεροι παίκτες, ποντάρουν στα φαβορί για ''σίγουρο'' κέρδος. Αμ δε... Η συνέπεια μιας ''στοιχηματικής'' ήττας, δεν σε κάνει μόνο φτωχότερο, αλλά σε αναγκάζει να μην παρακολουθείς ομαλά το παιχνίδι και να ανακαλύπτεις εχθρούς και... στημένα παιχνίδια.

Οδυνηρό, ότι πλέον αν παρακολουθείς σε κοινόχρηστο χώρο έναν ποδοσφαιρικό (και όχι μόνο) αγώνα, δεν ακούς γύρω σου αναλύσεις, τσακωμούς και σχόλια για το ματς. Δεν βλέπεις γύρω σου ανθρώπους να απολαμβάνουν το παιχνίδι. Τουναντίον, αντικρίζεις εθισμένους τζογαδόρους που δεν γνωρίζουν το αγαπημένο τους άθλημα. Μέσα από τους παίκτες και τις ομάδες, βλέπουν αποδόσεις και.... συνομοσίες σε περίπτωση ήττας.

*Ο τίτλος είναι ειρωνικός

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.