Το πράγμα σώζεται με Μπούση και ποδοσφαιρική λογική

Απόψεις

Αν επιστρέψει η ποδοσφαιρική κανονικότητα και γίνουν αυτά που πρέπει τον Γενάρη, ο ΟΦΗ θα βρει την άκρη του.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι πυρηνική φυσική, άλλο βέβαια αν η κατάσταση στον ΟΦΗ αυτή τη στιγμή μοιάζει με άλυτο θέμα πανελλαδικών. Το ποδόσφαιρο σου δίνει ό,τι του δίνεις, είναι δίκαιο. Και ο ΟΦΗ στον πρώτο γύρο (με αστερίσκο τα δύο ματς που απομένουν) πήρε ό,τι άξιζε. Τίποτα.

Οι 7 βαθμοί μπορεί να γίνουν 10, μπορεί να μείνουν 7, ο ΟΦΗ μπορεί να μείνει τελευταίος και ολομόναχος στη βαθμολογία στο φινάλε του πρώτου μισού. Το θέμα δεν είναι αυτό, ή για να το θέσουμε καλύτερα, δεν είναι μόνο αυτό. Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Το ζουμί.

Ερχεται η περιβόητη διακοπή του πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ στο δεύτερο γύρο θα παρουσιαστεί βελτιωμένος, δεν γίνεται να μη βελτιωθεί, θα είναι ποδοσφαιρικό παράδοξο, φτάνει όμως αυτό;

Από την 7η θέση απέχει 6 βαθμούς. Με τέτοια τραγική βαθμολογική συγκομιδή, είναι μόνο 6 βαθμούς πίσω από τον Παναιτωλικό. Το να μιλάμε, δηλαδή, για υποβιβασμό, ακόμα και στο ακραίο του πράγματος που δημιουργείται μετά την εικόνα στο ματς με τον Ιωνικό, δεν μπορεί να σταθεί. Αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση και ο ΟΦΗ δεν βρει αγωνιστική γιατρεία τότε ναι, αλλάζει η κουβέντα.

Επειδή, λοιπόν, το ποδόσφαιρο είναι πολλές φορές απλό, απλές είναι και οι λύσεις για να βγει από το αγωνιστικό τέλμα. Η εξής μία: το χέρι στην τσέπη τον Γενάρη, να καλυφθούν τα αγωνιστικά κενά, να προστεθούν ποιοτικές λύσεις στο ρόστερ, να ικανοποιηθούν τα "θέλω" του Νταμπράουσκας. Κι αν ο Λιθουανός αποφεύγει να μιλήσει από τώρα για τα μεταγραφικά στηρίζοντας το ρόστερ που έχει -και καλά κάνει- είναι δεδομένο πως έχει σημειώσει στο μπλοκάκι του τι ακριβώς χρειάζεται ο ΟΦΗ για να παρουσιαστεί ενισχυμένος μετά το Μουντιάλ και να κάνει πρωταθληματική πορεία. Αυτό χρειάζεται, μία πρωταθληματική πορεία για να σώσει τη χρονιά, να αποφύγει τους μπελάδες και να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ό,τι άφησε ο πρώτος γύρος.

Για να μπει το χέρι στην τσέπη πρέπει να το αποφασίσει ο Μιχάλης Μπούσης. Δική του είναι η ομάδα, αυτός βάζει τα λεφτά, αυτός είναι που θα κρίνει το μέλλον του ΟΦΗ. Η οικονομική υπέρβαση έγινε με τον Νταμπράουσκας, ας γίνει άλλη μία τον Γενάρη. Και δεν χρειάζονται ακρότητες, χρειάζεται ποδοσφαιρική λογική, όχι επανάληψη των λαθών του καλοκαιριού.

Από τώρα ο Νταμπράουσκας ξέρει τι θέλει. Δεκαπέντε μέρες είναι αρκετές για να καταλάβει που ακριβώς πάσχει η ομάδα του. Χρόνος υπάρχει μέχρι τον Γενάρη, χρόνος για μεταγραφές και μίνι προετοιμασία. Μία μικρογραφία του καλοκαιριού, αλλά προς Θεού χωρίς τα ίδια λάθη.

Με το κατάλληλο μπάτζετ, την κατάλληλη οργάνωση και τις κατάλληλες επιλογές ο ΟΦΗ μπορεί να βγει από το αγωνιστικό βάλτο. Ο ΟΦΗ έχει ιδιοκτήτη, έχει τον άνθρωπο που τρέχει την ομάδα, έχει πλέον και προπονητή.

ΥΓ: Και κάτι τελευταίο: Ουδείς είπε στον Μιχάλη Μπούση να γίνει οπαδός του ΟΦΗ και ούτε θα του βγάλουμε πρόγραμμα για το που θα πηγαίνει (δεν είναι δα και έγκλημα να πας να δεις το ελληνικό clasico), οφείλει όμως να καταλάβει τη ψυχοσύνθεση του κόσμου. Ακόμα κι αν η αντίληψη του αθλητισμού από εκείνον είναι διαφορετική από εμάς τους Βαλκάνιους η διαχείριση μίας κατάστασης όπως αυτή που βιώνει αγωνιστικά ο ΟΦΗ αυτή τη στιγμή θέλει λεπτούς χειρισμούς. Προσεκτικούς, με ενσυναίσθηση της κατάστασης. Οχι νερό στο μύλο της εσωστρέφειας, όχι άλλη μίρλα. Κι αν δεν το αντιλαμβάνεται ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του συλλόγου ας τον ενημερώσει ο περίγυρος. Γιατί όπως έχει γράψει και ο Σαββόπουλος "εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ανασυγκρότηση του ΟΦΗ και το φάουλ του Μπούση

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.