Το Ψυχικό πανηγύρισε την άνοδο αλλά... δεν θα παίξει στην Basketleague!

15:02 | 12/07/2022

Ελληνικό μπάσκετ 2022: Το Ψυχικό δεν κατάφερε να μαζέψει τα απαραίτητα έγγραφα - αλλά και το ποσό που απαιτείται ως ελάχιστο μπάτζετ - για να αγωνιστεί στην Α1, με αποτέλεσμα να μην καταθέσει φάκελο, κάτι που σημαίνει ότι η σεζόν 2022/23 θα το βρει στην Α2.

Το όνειρο της συμμετοχής στην Α1 έμεινε τελικά όνειρο για το Ψυχικό. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα έγγραφα και - κυρίως - το ελάχιστο ποσό που απαιτείται ως μπάτζετ από μία ομάδα για να συμμετάσχει στην Α1, με αποτέλεσμα να αναμένεται να αγωνιστεί στην Α2 και την σεζόν 2022/23.

Ήταν δεδομένο εξ αρχής ότι το Ψυχικό θα δυσκολευόταν για οικονομικούς λόγους να συμμετάσχει στην Α1 παρά το γεγονός ότι κέρδισε την άνοδό του στο παρκέ. Το σενάριο αυτό δυστυχώς επιβεβαιώθηκε, αφού δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει εντός προθεσμίας (11/7) τις εγγυήσεις που ζητούσε ο ΕΣΑΚΕ από τον σύλλογο, με αποτέλεσμα να μην καταθέσει καν φάκελο, αποφασίζοντας να παραμείνει στην Α2.

Κάπως έτσι, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, η σεζόν 2022/23 θα βρει την Α1 με 12 ομάδες, αφού από την Α2 θα ανέβει μόνο η Καρδίτσα - που θα πάρει την θέση του Ηρακλή που υποβιβάστηκε - ενώ δεν κατέθεσε φάκελο συμμετοχής η Λάρισα.

πηγή: sport24.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.