Το σήκωσε η Πόρτο

09:10 | 16/07/2020

Έναν χρόνο έμεινε μακριά από το πρωτάθλημα Πορτογαλίας η Πόρτο, που με τη νίκη της 2-0 στο ντέρμπι με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας κατάφερε να πάρει το 29ο πρωτάθλημα στην ιστορία της!

Μετά την περσινή κακή σεζόν, οι «δράκοι» είχαν στόχο την επιστροφή στον θρόνο του πρωταθλητή.

Τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα, και μάλιστα λίγο καιρό πριν την διακοπή της αγωνιστικής δράσης σε όλη την Ευρώπη λόγω κορονοϊού, η Πόρτο ήταν επτά βαθμούς πίσω από τη Μπενφίκα που φαινόταν το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Τα πράγματα, όμως, στην πορεία άλλαξαν και η Πόρτο έγινε… αφεντικό. Ειδικότερα μετά την επιστροφή από την καραντίνα, όπου η Μπενφίκα έκανε τη μια γκέλα πίσω από την άλλη, οι «δράκοι» το εκμεταλλεύτηκαν αυτό και «αγκάλιασαν» τον τίτλο.

Το βράδυ της Τετάρτης στο «Ντραγκάο», η Πόρτο υποδέχθηκε την Σπόρτινγκ Λισαβόνας σε ένα από τα μεγάλα ντέρμπι της Liga Nos. Το τελικό 2-0 για την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, την έστειλε στο +8 από τη δεύτερη Μπενφίκα με μόλις δυο αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος, κάτι που προφανώς και της έδωσε και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Το 29ο πρωτάθλημα για την Πόρτο, ήταν το πέμπτο μέσα στην τελευταία δεκαετία και το 21ο επί προεδρίας Πίντο Ντα Κόστα, που δεδομένα από το 1982 κι έπειτα έχει αφήσει τη δική του «σφραγίδα» στους «δράκους». Η Μπενφίκα, πάντως, παραμένει πρωτοπόρος στις κατακτήσεις έχοντας 37 πρωταθλήματα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.