Το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Φερέιρα εν μέσω κορωνοϊού

20:03 | 06/04/2020

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ δουλεύει ακατάπαυστα εν μέσω πανδημίας για την επιστροφή του στη δράση

Σε μια περίοδο που οι παίκτες του Ομίλου ακολουθούν πρόγραμμα συντήρησης στα σπίτια τους, υπάρχει και ένας ποδοσφαιριστής που δουλεύει στο φουλ.

Ο λόγος φυσικά για τον Φελίπε Φερέιρα Σόουζα. Ο 22χρονος εξτρέμ του ηρακλειώτικου συλλόγου στάθηκε άτυχος, καθώς την 1η Φεβρουαρίου, μόλις 4 λεπτά μετά την είσοδο του στο εντός έδρας ματς με την Λάρισα, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό του γόνατο.

Σε μια αρκετά δύσκολη σεζόν για τον ίδιο, που ξεκίνησε αρχικά με έντονες ενοχλήσεις σε κοιλιακούς-προσαγωγούς και μεγάλο διάστημα μακριά από τα γήπεδα, ήρθε και ο σοβαρός τραυματισμός να τον αφήσει εκτός για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Η επέμβαση έγινε επιτυχημένα στις 3 Φεβρουαρίου και σήμερα, δύο μήνες μετά, τα πράγματα εξελίσσονται ιδανικά με τον Φερέιρα. Η πορεία της αποκατάστασης του βαίνει από το καλό στο καλύτερο και επικρατεί μια αισιοδοξία, αναφορικά με την επιστροφή στις υποχρεώσεις της ομάδα.

Δουλευταράς και υπάκουος

Τα θετικά νέα, βέβαια, οφείλονται και αρχίζουν κατά κύριο λόγο στον ίδιο τον λατινοαμερικανό ποδοσφαιριστή. Από την πρώτη στιγμή διαχειρίστηκε καταπληκτικά την κατάσταση. Το χειρουργείο πέτυχε, αλλά και η ατυχία δεν τον «έριξε» ψυχολογικά.

Δείχνει μεγάλη διάθεση για δουλειά, ακούει με… θρησκευτική ευλάβεια τους γιατρούς και έχει τρομερό ζήλο, πράγμα που δεν περνάει απαρατήρητο απ’ όλους όσοι τον παρακολουθούν στον ΟΦΗ.

Ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες και με υψηλό κίνητρο τα δίνει όλα για να επιστρέψει δυνατότερος. Στο σώμα και στο μυαλό...

Η κατάσταση του, δηλαδή, είναι ίσως πιο μπροστά και από τις προσδοκίες των «ασπρόμαυρων». Το τραυματισμένο πόδι του κάνει ήδη πλήρη έκταση, ενώ κάνει και κάμψη, στοιχεία που ερμηνεύονται ως άκρως ικανοποιητικοί οιωνοί.

Πρωτοποριακό πρόγραμμα και… κορωνοϊός

Στην παρούσα φάση ο Φερέιρα ακολουθεί ένα εξεζητημένο πρόγραμμα φυσιοθεραπειών σ’ ένα ειδικό κέντρο. Το ασκησιολόγιο για τον Βραζιλιάνο είναι πλούσιο και το «μενού» βγαίνει πάντα σε συνεννόηση του ιατρικού τιμ, των φυσιοθεραπευτών και των γυμναστών του Ομίλου.

Τα μέτρα απαγόρευσης δεν επιτρέπουν στο νεαρό παίκτη να πάει στο ΒΑΚ και να γυμναστεί, ωστόσο το χορτάρι έχει ουσιαστικά αντικατασταθεί με διάδρομο, ποδήλατο και cybex.

Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα επιβάλλει στον Φερέιρα να μετακινείται με… sms και ειδικό χαρτί των γιατρών, αλλά, από την άλλη πλευρά, η αναστολή του πρωταθλήματος, δεν αποκλείεται να… εξυπηρετήσει τον Βραζιλιάνο.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι είναι πιθανό να γυρίσει στα γήπεδα νωρίτερα από το αναμενόμενο. Αυτό σημαίνει πως αν δεν «χτυπούσε» την Ελλάδα η πανδημία, αρχές Ιουλίου, στο βασικό κομμάτι της προετοιμασίας του ΟΦΗ, στην Ολλανδία, θα γυμναζόταν με την ομάδα, αν και θ’ ακολουθούσε δικό του εντατικό πρόγραμμα.

Σε περίπτωση, πάντως, που η χρονιά επιμηκυνθεί, και ο σχεδιασμός πάει πιο πίσω, ίσως ακόμη και με την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα περίοδο, ο Φερέιρα να είναι απολύτως έτοιμος για να τεθεί στη διάθεση του Γιώργου Σίμου.

Το μεγάλο συν, εξάλλου, με τον λατινοαμερικανό είναι πως αυτό το διάστημα, που οι συμπαίκτες του έχουν κατεβάσει υποχρεωτικά «ταχύτητες», εκείνος προπονείται στο φουλ και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης θα είναι στο ίδιο ή και σε ακόμη καλύτερο επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Φερέιρα

Επιτυχημένη επέμβαση για τον Φελίπε!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.