Το τρομερό 3-3 και το γκολ του αξέχαστου Παπαδόπουλου

13:56 | 29/04/2022

Το rewind εκπομπής της ΕΡΤ για το 3-3 του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο.

Άρωμα ΟΦΗ είχε το 8ο επεισόδιο της εκπομπής «Τα Χρόνια της Αθωότητας» στην ΕΡΤ που εξιστορεί την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στο νέο επεισόδιο υπήρξε αναφορά στο ματς του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό τον Ιούνιο του 1979 και το αξέχαστο 3-3, ενώ υπήρξε δήλωση του αείμνηστου Δημήτρη Παπαδόπουλου που σκόραρε ένα εξαιρετικό τέρμα απέναντι στους Πειραιώτες.

22_220429_135330.jpg#asset:38368511.jpg#asset:383686


Η περίληψη του συγκεκριμένου επεισοδίου, αναφέρει:

«Το 1959 δημιουργείται η Α’ Εθνική και το ελληνικό ποδόσφαιρο κάνει τα πρώτα βήματα προς τον ημιεπαγγελματισμό, παραμένοντας όμως ακόμα, στην ουσία, ερασιτεχνικό. Η παρουσία κάποιων σπουδαίων ξένων προπονητών, η τοποθέτηση χόρτου σε ορισμένα γήπεδα, όπως και η εμφάνιση σπουδαίων παικτών αλλά και κάποιων παραγόντων τις δεκαετίες του εξήντα και του εβδομήντα, αλλάζουν το κλίμα. Η Εθνική μας ομάδα βρέθηκε δύο φορές πολύ κοντά στα τελικά μεγάλων διοργανώσεων, όμως και τις δύο φορές απέτυχε τελικά. Όμως ο Παναθηναϊκός έφτασε στο Γουέμπλεϊ, ενώ θαυμάσαμε τις μεγάλες ομάδες του Ολυμπιακού υπό τον Γουλανδρή, του ΠΑΟΚ με ηγέτη τον Κούδα και της ΑΕΚ του Μπάρλου. Τελικά, μέσα από σκαμπανεβάσματα, φτάσαμε στην πρόκριση, για πρώτη φορά, της Εθνικής Ελλάδας σε μεγάλη διοργάνωση, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, την ίδια χρονιά(1979) που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και περάσαμε στον επαγγελματισμό.»

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή πατώντας εδώ ή στο παρακάτω video (το απόσπασμα για τον ΟΦΗ στο 51.32):

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.