Το... τζετ λαγκ του Πέπε Μελ και η μεγάλη πρόκληση

Απόψεις

Ο Ισπανός προπονητής αρχίζει το «ταξίδι» του με τον ΟΦΗ σε ειδικές συνθήκες.

Αποκλείεται να είχε αντιληφθεί πού ακριβώς βρισκόταν την ώρα της επίσημης παρουσίασής του στο "Γεντί Κουλέ". Ένα ιδιότυπο τζετ λαγκ για τον Πέπε Μελ που άρχισε να ταξιδεύει από την Τετάρτη για να φτάσει στο Ηράκλειο την Πέμπτη και να βρεθεί από το "Ν. Καζαντζάκης" στο γήπεδο του ΟΦΗ, μπροστά στους δημοσιογράφους, στην επίσημη παρουσίασή του.

Ο ιδιαίτερα ευγενής Πέπε Μελ, μέγας γνώστης του ισπανικού ποδοσφαίρου, μπήκε κατευθείαν στο ψητό κι ας τον κυρίευε η κούραση και η πείνα από το ταξίδι. Επιθετικό ποδόσφαιρο και νίκες. Αυτό του αρέσει, δεν είπε ότι αυτό θα κάνει αμέσως στον ΟΦΗ. Δεν είναι μάγκος, την αγωνιστική του νοοτροπία εξήγησε.

Μα ό,τι κι αν έλεγε σχετικά με το φιλοσοφία του γύρω από το ποδόσφαιρο ο αντίπαλος θα ήταν εκεί, απέναντί του. Ο χρόνος. Αυτός είναι ο αντίπαλος που καλείται πρωτίστως να νικήσει. Δύο ματς μέσα σε λίγες μέρες, με Άρη εντός και με Αστέρα εκτός. Και με το που μπει το 2024 ο Μελ θα πάει ξανά Θεσσαλονίκη, για να παίξει με τον ΠΑΟΚ κι έπειτα θα φιλοξενήσει τη Λαμία.

Εφιάλτης για κάθε προπονητή αυτό. Τα συνεχόμενα παιχνίδια, ειδικά αν βρίσκεται σε νέα ομάδα. Μοναδικό αποκούμπι αυτές οι λίγες μέρες που μεσολαβούν από το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης την επόμενη Πέμπτη μέχρι αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 3 Ιανουαρίου. Αυτές θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί για να περάσει τα "θέλω" του και να δουλέψει στο ΒΑΚ.

Πίστωση χρόνου χρειάζεται ο άνθρωπος κι όχι άναρθρες κραυγές και βιαστικές κριτικές. Το ίδιο ισχύει και στην... απέναντι πλευρά. Καμία αποθέωση και υπερβολικά σχόλια. Ισορροπία και ηρεμία. Το έργο του είναι εξαιρετικά δύσκολο, αναλαμβάνει μία ομάδα που πρωτίστως αναζητά ψυχολογία κι έπειτα αποτελέσματα, αλλά και έναν επαναπροσδιορισμό της αγωνιστικής ταυτότητας. Ούτε η ομάδα είναι δική του ούτε έχει το μαγικό ραβδί για να κάνει... παπάδες.

Το ταξίδι που έχει να κάνει είναι πιο δύσκολο από αυτό που έκανε από τη Σεβίλλη έως το Ηράκλειο. Και θα έχει σίγουρα αναταράξεις. Ο ίδιος, έμπειρος γαρ, ξέρει από αυτά. Τώρα μένει να δούμε το «δέσιμο» και τι θα καταφέρει να κάνει έως το καλοκαίρι. Δεδομένα πρόκειται για μία άκρως ενδιαφέρουσα συνεργασία.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.