Το upgrade, η ετοιμότητα και οι σκέψεις του Νταμπράουσκας

Απόψεις

Τα ερωτήματα που έχουν προκύψει μετά από τα δύο φιλικά του ΟΦΗ και όσα έχουμε δει.

Δύο φιλικά, 5 γκολ παθητικό. «Καμπανάκι» για τη συνέχεια. Όχι για το αν τίθεται θέμα βελτίωσης του ανασταλτικού κομματιού του ΟΦΗ, αλλά για το πότε θα δούμε τον κανονικό ΟΦΗ που θα είναι έτοιμος για τα επίσημα.

Έχουν μείνει ακόμα τρία φιλικά πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Ένα το προσεχές Σάββατο, έπειτα με την Καλλιθέα και τη Φιορεντίνα τον Αύγουστο. Σε αυτό της Ιταλίας θα είναι η πρόβα τζενεράλε, λογικά θα δούμε ολοκληρωμένη την ομάδα και το ρόστερ πριν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Πρέπει να τη δούμε.

Εκεί θα διαπιστώσουμε κατά πόσο θα έχει βελτιωθεί ανασταλτικά η Κρητική ομάδα. Σε ματς υψηλών εντάσεων και απαιτήσεων. Άμυνα δεν παίζουν μόνο οι αμυντικοί. Σύμφωνοι, «δώρα» του κέντρου της άμυνας τα γκολ του χθεσινού φιλικού με την Μπρέντα, αλλά και ο Ντιουσέ, για παράδειγμα, δεν ήταν στην καλύτερή του μέρα. Και όταν τα αμυντικά σου χαφ δεν μαρκάρουν, τότε το πρόβλημα γιγαντώνεται.

Το άλλοθι είναι ότι ο ΟΦΗ δεν έχει συμπληρώσει ούτε μήνα προετοιμασίας και χθες έπαιξε μόλις το δεύτερο φιλικό του. Το πρωτάθλημα αρχίζει σε περίπου 1 μήνα, άρα χρόνος υπάρχει. Η ανησυχία έχει να κάνει με το αν τελικά είναι προτιμότερο το σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Βλέπετε, πάντως, πως ο Νταμπράουσκας το δουλεύει. Είδαμε και 3-5-2 και τετράδα στην άμυνα, όπως και με την Χέρενφεν. Δύσκολο να προτιμηθεί το δεύτερο, ίσως σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Ο ΟΦΗ θα πορευτεί με την τριάδα πίσω.

Είπαμε, όμως, δεν μαρκάρουν μόνο τα στόπερ. Άμυνα παίζουν όλοι και σε αυτό θέλει upgrade ο Ομιλος. Πέρυσι, στην καλή του περίοδο όταν έστρωσε η ομάδα με τον Νταμπράουσκας, δεχόταν λίγες φάσεις, ήταν χαρακτηριστική η πίεση σε όλες τις γραμμές. Αυτό δεν το έχουμε δει έως τώρα στα φιλικά προετοιμασίας. Είναι και το μυαλό να επανέλθει στις... εργοστασιακές ρυθμίσεις, είναι βέβαια και το γεγονός σε ποια ενδεκάδα θα κατασταλάξει ο Λιθουανός. Και δη σε ποια τριάδα της άμυνας, έχοντας πλέον πολλές λύσεις στα στόπερ.

Γενικά τα ερωτήματα είναι αρκετά και ο κατάλληλος για να τα απαντήσει είναι ο προπονητής. Αυτός ξέρει την ομάδα του και αυτός γνωρίζει πότε θα προβληματιστεί, αν προβληματιστεί. Αυτόν ξέρουμε κι αυτόν εμπιστευόμαστε, κατά την παλιά διαφήμιση.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.