Τον κατάπιε!

19:14 | 09/12/2018

Αυτός ήταν ΟΦΗ! Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου έδειξε ψυχή και πάθος και θριάμβευσε 3-1 του Παναθηναϊκού.

Το σύνολο του Νίκου Ππααδόπουλου έπαιξε με καρδιά, έδειξε μέσα στο γήπεδο ότι ήθελε πολύ το ματς και στο τέλος κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» και να επιστρέψει στις επιτυχίες, μετά από 6 αγωνιστικές. Βελτίωσε τη συγκομιδή του επομένως και βλέπει με άλλη ψυχολογία τη συνέχεια. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Ομίλου στο πρωτάθλημα και η πρώτα μετά απ’ αυτήν κόντρα στον Ολυμπιακό.

 Ο Στρέζος υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Κοροβέσης. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Νάστος και Μεγιάδο και μπροστά τους κινούταν ο Πλατέλλας. Στις πλευρές της επίθεσης έπαιξαν οι Κυριακίδης (δεξιά) και Σάσι (αριστερά) και στην κορυφή ο Βουό.

Στον αντίποδα, ο Διούδης κάθισε κάτω από τα δοκάρια του «τριφυλλιού». Στην άμυνα χρησιμοποιήθηκαν τρία στόπερ, που ήταν οι Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης. Όλη τη δεξιά πλευρά είχε ο Χατζηγιοβάνης και την αριστερή ο Ινσούα. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Κουρμπέλης, Κάτσε και Δώνης και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μακέντα κινούταν ο Μπουζούκης.

Ιδανικό ξεκίνημα

Το παιχνίδι δε θα μπορούσε ν’ αρχίσει καλύτερα για τους «ασπρόμαυρους», αφού σε φάση διαρκείας στα καρέ του Διούδη, ο Δεληγιαννίδης με σκαστό σουτ σημείωσε το 1-0 στο 5’. Η αναμέτρηση μετά το γκολ απέκτησε… τρελό ρυθμό και η μπάλα πήγαινε από την μια περιοχή στην άλλη. Οι παίκτες του Παπαδόπουλου θέλησαν να πιέσουν ψηλά και σε αρκετές περιπτώσεις «έκλεβαν» μπάλες και δημιουργούσαν προϋποθέσεις για να γίνουν επικίνδυνοι. Το «τριφύλλι», βέβαια, έβρισκε τρόπους για ν’ απειλήσει και στο 17’ είχε οριζόντιο δοκάρι με τον Δώνη, έπειτα από τη σέντρα του Χατζηγιοβάνη.

Πεντάλεπτο «φωτιά»…

Μετά το 20’, πάντως, ο Γιώργος Δώνης άλλαξε τη διάταξη της ομάδας του από 3-6-1 σε 4-3-3. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε κάποιες ωραίες συνεργασίες και σε μία απ’ αυτές ισοφάρισε. Στο 36’ ο Ινσούα σέντραρε και ο Κάτσε με κεφαλιά «ψαράκι» έκανε το 1-1. Το τέρμα αυτό, βέβαια, λειτούργησε αφυπνιστικά και η αντίδραση του ΟΦΗ ήταν άμεση. Στο 40’ ο Πλατέλλας με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλη περιοχής με σουτ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του και το 2-1 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

«Καθάρισε» με Κοροβέση

Στην επανάληψη οι νικητές ήταν ακόμη πιο προσεκτικοί στα μετόπισθεν και όντας αρκετά «σφιχτοί» αμυντικά, κράτησαν άνετα τον αντίπαλο μακριά από τον Στρέζο. Στο 60’, μάλιστα, Κοροβέσης πέτυχε το 3-1. Και ενώ υπήρχε χρόνος, η εικόνα της συνάντησης στη συνέχεια έδειχνε πως ο ΟΦΗ ήταν κοντά στη νίκη, αφού οι «πράσινοι» έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ασπρόμαυροι»… κατέστρεψαν το παιχνίδι του «τριφυλλιού» και πήραν άνετα το «τρίποντο» .

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Μεγιάδο (91’ Μιχογέβιτς), Νάστος, Κυριακίδης, Πλατέλλας (85’ Κουτσιανικούλης), Σασί (72’ Παπαστεριανός), Βουό.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Ινσούα (63’ Χατζηθεωρίδης), Κολοβέτσιος, Δώνης (63’ Καμπετσής), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Μαυρομάτης (84’ Στάικος), Κάτσε, Πούγγουρας.

 Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.