Κρατάει μόνο το γκολ

Απόψεις

Ο ΟΦΗ ήταν άνευρος. Δεν ήταν ο ΟΦΗ που μας έχει καλομάθει.

Ο Όμιλος μπορεί δικαιολογημένα να φωνάζει για τη διαιτησία στο ματς με τον Παναθηναϊκό, λόγω του γκολ του Φιγκεϊρέντο στα τέλη του πρώτου μέρους που δε μέτρησε ως οφ σάιντ.

Από’ κει και πέρα, όμως, το συγκρότημα του Σίμου έμεινε μακριά από τα γνωστά του στάνταρ, ιδιαίτερα μέσα στο «Γεντί Κουλέ».

Στο κομμάτι της δημιουργίας ο ηρακλειώτικος σύλλογος απείχε αρκετά από τα όσα έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα στην Super League 1.

Ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ήταν μακράν το τέρμα του Φιγκεϊρέντο, όπου για άλλη μια φορά την τρέχουσα περίοδο οι «ασπρόμαυροι» έβγαλαν τρομερή συνεργασία, «έκρυψαν» την μπάλα και σκόραραν.

Εκτός αυτού, ωστόσο, δεν έδειξαν κάτι παραπάνω. Προϋποθέσεις έφτιαξαν, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είχαν συνδυαστικό ποδόσφαιρο στο ρεπερτόριο τους.

Ένας λόγος, πάντως, που ο ΟΦΗ δεν έφτασε στο «τρίποντο» ήταν το ότι δεν εμφανίστηκε όπως τις προηγούμενες φορές μέσα στο «σπίτι» του.

Δεν είχε, δηλαδή, την ίδια ένταση, την ίδια «ορμή» και σε κανένα σημείο του ματς δεν έδειξε ότι μπορεί να «τελειώσει» τον αντίπαλο.

Ακόμη και στα διαστήματα που ήταν ανώτερος, ακόμη και όταν προηγήθηκε και έπαιζε με παίκτη περισσότερο, δεν έμοιαζε απόλυτος κυρίαρχος.

Δεν ενέπνεε τη σιγουριά πως θα «καθαρίσει» τον αγώνα και πως ήταν θέμα χρόνου να «κλειδώσει» τη νίκη.

Η εύκολη δικαιολογία θα ήταν οι σημαντικές απουσίες του Ομίλου, όμως στο σύνολο του Σίμου σίγουρα δε θέλουν να στέκονται σ’ αυτό, από τη στιγμή που επανειλημμένως έχουν εκφράσει την εμπιστοσύνη τους σε όλους τους παίκτες.

Ενδεχομένως να υπάρχει κούραση από τα συνεχόμενα ματς του τελευταίου διαστήματος, αλλά και πάλι οι «ασπρόμαυροι» οφείλουν να συνεχίσουν τη δουλειά.

Η απόδοση της ομάδας του Ηρακλείου κόντρα στο «τριφύλλι» κυμάνθηκε χαμηλότερα απ’ ότι συνήθως, αλλά κι αυτό είναι φυσικά μέσα στο πρόγραμμα.

Ο ΟΦΗ έχει δημιουργήσει με την αξία του προσδοκίες και γι’ αυτό το άμεσο ζητούμενο δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από το να επιστρέψει στα δικά του επίπεδα αρχής γενομένης από την εκτός έδρας συνάντηση με τον Παναιτωλικό (22/12).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι ήρθε η ισοπαλία στο «Γεντί Κουλέ»

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 1-1

Η φάση που έφερε τις διαμαρτυρίες του ΟΦΗ

Σίμος: «Δεν πήραμε αυτό που δικαιούμαστε»

Ο Δώνης «έβγαλε το καπέλο» στον ΟΦΗ

Ο Σίμος, η στενοχώρια, το ρόστερ και ο Σεμέντο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.