Του λείπει ο... Μάνος

SMS
08:13 | 04/10/2018

Ο ΟΦΗ έχασε τα 27 γκολ του νεαρού επιθετικού και ίσως το εφετινό πρόβλημα να είναι πιο απλό απ' ό,τι φαίνεται.

Τρία γκολ σε πέντε αγώνες. Δύο με τον Πανιώνιο στην πρεμιέρα, ένα με τον ΠΑΟΚ στην εντός έδρας ήττα, τρία ματς χωρίς να σκοράρει (με Παναιτωλικό, Ξάνθη, ΑΕΚ). Ο απολογισμός του ΟΦΗ μέχρι τώρα.

Ναι, το πρόβλημα είναι κατά κύριο λόγο στην άμυνα, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις στημένες φάσεις. Ο ΟΦΗ δέχεται εύκολα γκολ, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και ένα άλλο θέμα. Του λείπει το εύκολο γκολ.

Ολο αυτό είναι λίγο οξύμωρο βάσει της εικόνας στο ματς της πρεμιέρας με τον Πανιώνιο όπου εκτός των δύο γκολ είχε και πολλές τελικές. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Σαν να έκλεισε ο διακόπτης. Ο ΟΦΗ δεν έχει αυτό το κάτι παραπάνω στην επίθεση.

Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από τα λόγια μας, στον ΟΦΗ λείπει ο Δημήτρης Μάνος. Τα 27 γκολ, οι 10 ασίστ σε μόλις 26 παιχνίδια. Είπαμε, του λείπει το εύκολο γκολ.

Θα πείτε, "και τι να κάνουμε; Να κλαίμε τον Μάνο;" Σωστό. Ο Μάνος έφυγε, ο ΟΦΗ έχασε δύναμη στο σκοράρισμα, θεωρητικά ενισχύθηκε με τον Αραβίδη, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι, ίσως "ξεμπουκώσει" στο μέλλον, αλλά μέχρι τότε το πρόβλημα είναι εδώ, μπροστά, φαίνεται.

Ισως, τελικά, στην όλη συζήτηση για το τι φταίει και ο ΟΦΗ δεν "τσουλάει" μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, η απάντηση να είναι απλή. Ο ΟΦΗ δεν "παράγει" στην επίθεση, δεν βγάζει γκολ, δεν έχει την ίδια εικόνα σε σχέση με πέρυσι. Ισως, τελικά, η απώλεια του Δημήτρη Μάνου να είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι υπολογιζόταν.

Και το επιμύθιο; Ποιο πρέπει να είναι; Μπορεί να φαίνεται νωρίς, μπορεί να υπάρχει δρόμος μπροστά, μπορεί πολλά να αλλάξουν, αλλά μάλλον στην κρητική ομάδα να πρέπει να αρχίσουν να καταστρώνουν πλάνα για τη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα. Και να ρίξουν το βάρος εκεί, στην επίθεση. 

Ολα αυτά σε μία θεωρητική συζήτηση που δεν αποκλείεται να γίνει... πρακτική αν το πρόβλημα παραμείνει. Ο Μάνος έφυγε και άφησε πίσω του ένα γκολ. Από κάπου πρέπει να βρει ο ΟΦΗ τα γκολ που έχασε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.