Τουρκία: Επιστροφή στους αγώνες στις 19 Δεκεμβρίου

17:30 | 14/12/2023

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Τουρκίας δήλωσε χθες (13/12) ότι οι αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα κορυφαίας κατηγορίας θα επαναληφθούν την Τρίτη της επόμενης εβδομάδας (19/12), μετά από διακοπή μιας εβδομάδας λόγω επίθεσης στο γήπεδο σε διαιτητή από πρόεδρο συλλόγου.

Ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού Φαρούκ Κότζα, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και γρονθοκόπησε τον διαιτητή στο πρόσωπο στο τέλος ενός αγώνα της Δευτέρας. Ο διαιτητής, Χαλίλ Ουμίτ Μέλερ, βγήκε από το νοσοκομείο σήμερα με πρησμένο μάτι αλλά χωρίς άλλα προβλήματα υγείας.

Ο Κότζα συνελήφθη την επόμενη μέρα και η ομοσπονδία ποδοσφαίρου διέκοψε αμέσως όλους τους αγώνες.

Ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Μεχμέτ Μπουγιουκεσί δήλωσε χθες (13/12) ότι αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι αγώνες του πρωταθλήματος στις 19 Δεκεμβρίου:
«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ επιθέσεις ή δυσανάλογη πίεση στους διαιτητές μας. Αυτό το περιστατικό πρέπει να γίνει ορόσημο, σημείο καμπής για το τουρκικό ποδόσφαιρο», είπε ο Μπουγιουκεσί στους δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Μπουγιουκεσί είπε ότι η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας θα αποφασίσει την Πέμπτη για την Ανκαραγκιουτσού.

Ο Μέλερ του οποίου «το κάταγμα στο κεφάλι που υπέστη θα επουλωθεί με τον καιρό», όπως ανακοίνωσαν οι θεράποντες ιατροί, προσθέτοντας ότι «η αιμορραγία στο αριστερό μάτι του έχει σχεδόν σταματήσει εντελώς», φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι ο Κότζα είχε επίσης απειλήσει να τον σκοτώσει κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.