Τουτζάρης: «Η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη»

13:49 | 31/05/2018

Τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, αλλά και το σκεπτικό που υπάρχει στη διοίκηση για αυτή που ξεκινά σε λίγους μήνες, έκανε ο γενικός διευθυντής του Εργοτέλη Γιώργος Τουτζάρης.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου προπονητή Νίκκι Παπαβασιλείου, ο κ. Τουτζάρης αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα που μόλις τελείωσε και την πορεία που έκανε ο Εργοτέλης, τους στόχους που υπάρχουν για τη νέα αγωνιστική χρονιά υπό τον Παπαβασιλείου, ενώ μίλησε και για την υπόθεση Κάιπερς.

Αρχικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Τουτζάρης έκανε μια αναδρομή στη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, ξεκινώντας από την έναρξή της: «Στις 28 Ιουνίου, στην πρώτη συγκέντρωση στο Μαρτινέγκο, είχαμε αναλύσει το πλάνο μας και είχαμε πει ότι δε θα παρεκκλίνουμε απ’ αυτό το πλάνο, γιατί ήταν ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ο σύλλογος να… μεγαλώσει και να γίνει αυτόνομος και αυτάρκης οικονομικά.

Το πλάνο έλεγε ότι θα έπρεπε να στηριχτούμε σε νεαρά παιδιά, που είχαν όρεξη και διάθεση να δουλέψουν και να παίξουν για τον Εργοτέλη, χωρίς να θεωρήσουν πως η ομάδα ήταν μια λύση ανάγκης γι’ αυτά.

Ήταν πολύ σημαντικό να βρούμε παιδιά, που να έχουν κίνητρο και να υποστηρίξουν το μοντέλο που θέλαμε να παρουσιάσουμε. Κρίναμε πως ο καταλληλότερος για να στηρίξει αυτό το πλάνο ήταν ο κόουτς Γκώνιας και το επιτελείο του. Η διαδικασία που ξεκίνησε ήταν δύσκολη και επίπονη για μας, ψυχολογικά και αγωνιστικά.

Κάθε αρχή είναι και δύσκολη φυσικά. Είχαμε ένα πολύ κακό πρώτο γύρο, με μόλις 16 βαθμούς. Η ομάδα, πάντως, άρχισε να… δένει σιγά-σιγά και είχαμε ένα δεύτερο γύρο πολύ καλύτερο με 30 βαθμούς, που μας έφερε αρκετά μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Για μένα η χρονιά κρίνεται αρκετά επιτυχημένη, αν αναλογιστούμε πως τα παιδιά που συμμετείχαν σ’ αυτό το πρότζεκτ ήταν άπειρα. Παρόλα αυτά, ανταπεξήλθαν πολύ καλά και φτάσαμε στο σημείο να έχουμε ποδοσφαιριστές που απασχολούν μεγάλα κλαμπ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι ευχάριστο για μένα που και ο προπονητής μας πήγε σε μια ομάδα που τον ήθελε κι έκανε ένα βήμα πέρα από τον Εργοτέλη. Πάντα θα είναι ένας φίλος για μας, ο οποίος πρόσφερε και του ευχόμαστε τα καλύτερα».

Ακολούθως ο γενικός διευθυντής του Εργοτέλη αναφέρθηκε στη νέα αγωνιστική χρονιά που έρχεται: «Ξεκινάμε αμέσως τη δημιουργία της ομάδας που θ’ αγωνιστεί στην επόμενη Football League. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα, η οποία θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει. Πιστεύουμε ότι έχουν μπει οι βάσεις για να συνεχίσει ακόμη πιο δυνατά και πιστεύουμε ότι μπορεί να πάει αρκετά ψηλότερα απ’ ότι πήγε φέτος. Πιστεύουμε ότι θα γίνει αυτό και γι’ αυτό επιλέξαμε να συνεχίσει το πλάνο μας ένας προπονητής με εμπειρία στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Μπορεί να καταφέρει να αυτό που ονειρευόμαστε. Να πάει τον Εργοτέλη ψηλότερα και να τον δούμε ν’ αγωνίζεται εκεί όπου ανήκει, στην πρώτη κατηγορία της Ελλάδας. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε ότι μπορούμε καλύτερο στον Νίκι Παπαβασιλείου. Του ευχόμαστε ό, τι καλύτερο. Θα είμαστε αρωγοί του σε οποιαδήποτε επιθυμία του στο αγωνιστικό κομμάτι».

Για τους στόχους που θα έχει ο Εργοτέλης στο ερχόμενο πρωτάθλημα, ανέφερε: «Οι βάσεις έχουν μπει. Η ομάδα θα είναι σίγουρα πιο έτοιμη του χρόνου. Αν οι επιλογές που γίνουν, βοηθήσουν και κατανοήσουν αυτό που θέλουμε να παίξουμε, τότε φυσικά αν έρθει το καλύτερο δε θα πούμε όχι. Δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος, αλλά είναι κάτι που θα το επιδιώξουμε. Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να κερδίζουμε».

Δεν μπορούσε να μην γίνει αναφορά και για το μείζον θέμα που έχει προκύψει με τον Κάιπερς: «Δηλώσεις έχουν γίνει πολλές και τις ξέρετε. Επαναλαμβάνω ότι η συμφωνία με την ΑΕΚ υπάρχει και η μόνη περίπτωση να χαλάσει αυτή η συμφωνία είναι αν η ΑΕΚ δε θελήσει να έχει τον παίκτη στο δυναμικό της.

Δεν έχω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο. Ούτε για τις δηλώσεις του Κάιπερς, ούτε για τον μάνατζερ του. Έχει τελειώσει το θέμα για μας. Είναι στο χέρι του παίκτη και της ΑΕΚ πλέον το μέλλον του».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.