Τρομερή Πορτογαλία με φανταστικό Γκονσάλο Ράμος!

22:53 | 06/12/2022

Ο Γκονσάλο Ράμος έπαθε... ​Κριστιάνο Ρονάλντο, η Πορτογαλία «κατάπιε» τους Ελβετούς (6-1) και πέρασε στους «8» του Μουντιάλ.

Ο Φερνάντο Σάντος έκανε την έκπληξη και άφησε εκτός ενδεκάδας τον Κριστιάνο Ρονάλντο (για τακτικούς λόγους, όπως είπε, όχι για να τον τιμωρήσει), αλλά η εξαιρετική Πορτογαλία δεν είχε πρόβλημα να... θυμίσει Βραζιλία με εκκωφαντική νίκη.

Στο πρώτο μέρος ήταν καταιγιστική, ο Γκονσάλο Ράμος με τρομερό γκολ έκανε το 1-0 στο 17' και στο 33' ο 40χρονος Πέπε έκανε το 2-0 και έγινε ο γηραιότερος παίκτης που σκόραρε σε Μουντιάλ (ξεπερνώντας τον θρυλικό Ροζέ Μιλά).

Η Ελβετία αδυνατούσε να αντιδράσει, στο δεύτερο μέρος βρέθηκε ξανά στο καναβάτσο και έχασε κάθε πιθανότητα για πρόκριση. Μέσα σε 4' λεπτά, στο 51' και στο 55' το 2-0 έγινε 4-0. Πάλι ο Γκοσάλο Ράμος και έπειτα ο Ραφαέλ Γκερέιρο έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα. Η Ελβετία απάντησε τρία λεπτά αργότερα, στο 58', αλλά το... τρένο είχε χαθεί.

Η απίθανη Πορτογαλία βρήκε και πέμπτο γκολ από τον απίθανο Γκονσάλο Ράμος που με χατ-τρικ στο 67' διαμόρφωσε το 5-1.

To τελικό 6-1 ήρθε από τον Ραφαέλ Λεάο στις καθυστερήσεις και οι Πορτογάλοι πέρασαν με θρίαμβο στα προημιτελικά όπου τους περιμένει το Μαρόκο (Σάββατο, 17:00) που πέταξε έξω την Ισπανία.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Οτάβιο (73' Βιτίνια), Καρβάλιο, Μπ. Σίλβα (81' Νέβες), Φερνάντες (87' Λεάο), Ράμος (73' Όρτα), Φέλιξ (73' Ρονάλντο)

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Φερνάντες, Σαρ (46' Τσεμέρτ), Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ (54' Ζακάρια), Τζάκα, Σακίρι, Σο (54' Σεφέροβιτς), Βάργκας (66' Οκαφόρ), Εμπολό (89' Τζασαρί)


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.