«Trust the process» και στην ακαδημία

10:27 | 08/03/2020

Δεν είναι μόνο η πρώτη ομάδα του ΟΦΗ που προοδεύει.

Ο Όμιλος δουλεύει πια σαν… καλοκουρδισμένη μηχανή και τα πάντα λειτουργούν άψογα. Στο πλάνο των «ασπρόμαυρων» τα τμήματα υποδομής αποτελούν ένα νευραλγικό τομέα και το ζητούμενο είναι να εξελιχθούν στην κυριότερη μονάδα παραγωγής ποδοσφαιριστών.

Τα σχέδια για την ακαδημία του ηρακλειώτικου συλλόγου είναι μεγαλεπήβολα και γίνεται πολλή δουλειά, προκειμένου να σημειωθούν «βήματα» προς τα μπρος.

Η παραμικρή λεπτομέρεια έχει τη δική της σημασία πια και έχει ήδη δοθεί τεράστια βάση στο συγκεκριμένο κομμάτι. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΟΦΗ ακολουθεί πρότυπα προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών και φυσικά έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές ενέργειες και μεγάλη προσπάθεια, ώστε τα πράγματα να οδηγηθούν στη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Τα αποτέλεσμα της αλλαγής, μάλιστα, είναι ολοφάνερα από την πρώτη ουσιαστικά σεζόν, που έχει αρχίσει να υλοποιείται το πρότζεκτ του Ομίλου.

Από τα μικρότερα γκρουπάκια μέχρι και την Κ19 άπαντες προχωράνε διαφορετικά. Βάσει… πρωτοκόλλου. Στον ΟΦΗ πλέον η νέα εποχή δίνει την ευκαιρία σε όλους να ζήσουν και να πετύχουν τα όνειρα τους.

Όχι μόνοι οι μικροί ή μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές, αλλά και οι αρκετοί νεαροί προπονητές, που δουλεύουν στα τμήματα των «ασπρόμαυρων». Ο ΟΦΗ γίνεται ένα μεγάλο «σχολείο».

Ένα από τα σπουδαιότερα παραδείγματα της προόδου της ακαδημίας, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, είναι η φετινή πορεία της Κ19.

Του συνόλου του Μανώλη Πατεμτζή, το οποίο έχει μία θετική παρουσία στο πρωτάθλημα νέων της Super League 1.

Την περασμένη περίοδο τερμάτισε στην τελευταία θέση και την τρέχουσα χρονιά, ενώ έχει διατηρήσει τον ίδιο «κορμό», είναι 8ο, με δύο «στροφές» ν’ απομένουν.

Το αποτέλεσμα έρχεται, βεβαίως, δεύτερο σ’ αυτές τις κατηγορίες και ηλικίες, όμως είναι ολοφάνερη η βελτίωση που έχει σημειωθεί σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο.

Το σπουδαιότερο, πάντως, είναι πως ο ΟΦΗ έχει παρόν, μα πάνω απ’ όλα μέλλον.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.