Τσάβι: «Επιτυχία να σε συγκρίνουν με τον Γκουαρδιόλα, θα ήθελα να προπονήσω τον Μέσι»

10:00 | 09/11/2021

Όλα όσα είπε ο Τσάβι στην συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του

Οι πρώτες του ατάκες στη συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα «Auditori 1899» του «Καμπ Νόου» και όσα είπε αναφορικά με όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την Μπαρτσελόνα.

Ο Τσάβι μίλησε για το πλάνο του, τη σύγκριση με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, τον Λιονέλ Μέσι, τον Ντεμπελέ, αποκάλυψε ότι είχε πρόταση να αναλάβει την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας, αλλά και τα στοιχεία αυτά που θέλει να περάσει στην ομάδα, ώστε να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Αναλυτικά όσα είπε στο πλαίσιο της παρουσίασής του:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τον τρόπο που με υποδέχτηκαν οι οπαδοί. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να αρχίσω να μιλάω με τους παίκτες. Ξέρω ότι είναι μια δύσκολη στιγμή, τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά, αλλά έχω την επιθυμία να επιστρέψει ο ενθουσιασμός. Θα ζητήσω από τους παίκτες να είναι απαιτητικοί, γιατί είμαστε η Μπάρτσα, ο καλύτερος σύλλογος στον κόσμο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τους οπαδούς. Χρειαζόμαστε μέγιστες απαιτήσεις στη δουλειά και από εδώ και πέρα, προσπάθεια, σεβασμός... Ευχαριστώ πολύ όλους».

Για το πώς ένιωσε όταν πάτησε στο χορτάρι του «Καμπ Νόου»:

«Πολλές αναμνήσεις. Η υποδοχή των φιλάθλων με έχει σημαδέψει. Δεν μπορούμε να τους απογοητεύσουμε. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά από αύριο και να μεταφέρουμε στους παίκτες ότι είμαστε Μπάρτσα. Οι οπαδοί μου έδωσαν τσαμπουκά».

Για τις απαιτήσεις:

«Έρχομαι με μια πολύ ξεκάθαρη ιδέα, που αφορά τις απαιτήσεις, τους κανόνες, τη σκληρή δουλειά, οι παίκτες πρέπει να προσπαθήσουν να να πετύχουν. Θα κριθούμε από τα αποτελέσματα, αλλά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά για να έρθουν τα αποτελέσματα».

Για τη σύγκριση του με τον Γκουαρδιόλα:

«Το να σε συγκρίνουν με τον Γκουαρδιόλα είναι ήδη επιτυχία για όλα όσα έχει προσφέρει στο ποδόσφαιρο και την Μπάρτσα. Για μένα είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο και οποιαδήποτε σύγκριση μαζί του για μένα τώρα είναι κακή. Θα είναι τα αποτελέσματα εκείνα που θα δείξουν αν τα πάμε καλά ή όχι, αλλά για μένα είναι επιτυχία που με συγκρίνουν μαζί του».

Για τους τραυματίες της ομάδας και τι άποψη έχει:

«Προφανώς ανησυχούμε. Πρέπει να μιλήσουμε για πολλά πράγματα με τον πρόεδρο, είμαστε καλά καθοδηγημένοι, πρέπει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, υπάρχει δουλειά να κάνουμε και να ανακτήσουμε πολλούς παίκτες που είναι σημαντικοί».

Για το αν θα είναι σκληρός:

«Δεν χρειάζεται να είσαι σκληρός, πρέπει να βάζεις κανόνες και να τους ακολουθείς. Όταν είχα κανόνες στα αποδυτήρια, τα πήγαμε καλά. Δεν είναι πειθαρχία, είναι τάξη».

Για το σκεπτικό του σε ό,τι αφορά τον τρόπο δουλειάς:

«Η πεποίθησή μου ως προπονητής είναι να τους βοηθήσω, η Μπάρτσα είναι δύσκολη, υπάρχουν παίκτες που παρατηρώ από έξω που νιώθουν αυτή την πίεση. Θα συνεργαστούμε μαζί τους για να τους βοηθήσουμε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Θέλω να τους βοηθήσω και να φτιάξω ομάδα»

Για το πότε μπορεί να καρποφορήσει το σχέδιό του:

«Σκεφτόμαστε ήδη το ντέρμπι με την Εσπανιόλ, θα το προετοιμάσουμε για να τους κερδίσουμε και από εκεί και πέρα θα σκεφτόμαστε το καθένα από αυτά που θα έρθουν. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά ώστε να έρθουν τα αποτελέσματα να φτάσει. Είναι ένα μεσομακροπρόθεσμο έργο».

Για την εκμάθηση του δίπλα στους Ράικαρντ, Γκουαρδιόλα και Λουίς Ενρίκε:

«Πολλές φορές έρχονται στο μυαλό μου συμβουλές από τον Φρανκ, τον Φαν Χάαλ, τον Βίλα, τον πατέρα μου, τον Κρόιφ, τον Γκουαρδιόλα, τον Λουίς Ενρίκε...»

Για το αν θα ήθελε να προπονήσει τον Λιονέλ Μέσι:

«Ναι φυσικά, και τον Μέσι και τον Ετόο και τον Ροναλντίνιο. Ο Μέσι μου έστειλε ένα μήνυμα και μου ευχήθηκε καλή τύχη, κάναμε αστεία, του εύχομαι τα καλύτερα, είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου, αλλά έφυγε, έχουμε τους παίκτες που έχουμε και πρέπει να δουλέψουμε μαζί τους. Ο Λέο έφυγε».

Αν χρειάζεται μεταγραφές:

«Θα το αξιολογήσουμε με τον σύλλογο και θα αποφασίσουμε. Είναι νωρίς ακόμα, αλλά θα εργαστούμε για να ενισχύσουμε την ομάδα, είναι πάντα μια ευκαιρία. Για μένα, είναι ξεκάθαρο, πρέπει να ανακτήσουμε τις απαιτήσεις και να είναι ξεκάθαρο στους παίκτες τι πρέπει να κάνουν σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού».

Για τα μειονεκτήματα της επιστροφής του στη Μπάρτσα (με το σκεπτικό ότι κάποιες παλιές δόξες της ομάδας δεν τα πήγαν καλά):

«Έχω πολλά πλεονεκτήματα, ξέρω τον σύλλογο, τους παίκτες, η Μπάρτσα είναι η πιο δύσκολη ομάδα στον κόσμο γιατί πρέπει να παίξεις καλά και να κερδίσεις, δεν έχει αξία να κερδίσεις 1 -0. Θα το προσπαθήσουμε, ελπίζω να είμαι στην κατηγορία του Πεπ, του Ζιντάν και της παρέας, όχι των άλλων».

Σχετικά με την ανανέωση του Ντεμπελέ:

«Ναι, για μένα ο Ντεμπελέ, μπορεί να είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο στη θέση του. Αλλά πρέπει να δουλέψεις μαζί του και να το απαιτήσεις. Εξαρτάται από αυτόν, τη νοοτροπία του, ότι τραυματίζεται λίγο, ότι έχει απόδοση. Για μένα είναι προτεραιότητα η ανανέωσή του. Θα υπάρξουν τραυματισμοί, όπως συμβαίνει πάντα στη ζωή, αλλά πρέπει οι παίκτες να προπονούνται καλά, να αποφεύγονται οι τραυματισμοί, να προπονούνται καλύτερα».

Για τη φιλοσοφία του:

«Στην τελική, είναι η φιλοσοφία του Κρόιφ. Ο πρώτος μου αμυντικός είναι ο επιθετικός και ο πρώτος επιθετικός, ο τερματοφύλακας. Πρέπει να δουλέψεις τακτικά, να ξέρεις τι να κάνεις στο γήπεδο σε διαφορετικές καταστάσεις»

Για τη νέα γενιά παικτών στην Μπαρτσελόνα:

«Έχουμε μια θεαματική γενιά παικτών, αλλά είναι πολύ νέοι. Κάθε παιχνίδι είναι ένας τελικός και πρέπει να τους βοηθάς. Πρέπει να νιώθουν χαρούμενοι, ο Ρίκι, ο Ανσού, ο Νίκο, ο Γκάβι, ο Μινγκέθα. Πρέπει να απολαμβάνουν τις προπονήσεις».

Επίσης αποκάλυψε: «Είναι αλήθεια ότι μίλησα με την CBF (Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Βραζιλίας) για να είμαι βοηθός του Τίτε και να αναλάβω την ομάδα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλά το όνειρό μου ήταν να έρθω στη Μπάρτσα».

Ο Τζουάν Λαπόρτα ανέφερε για το νέο προπονητή της Μπαρτσελόνα:

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Τσάβι. Πρέπει να κάνει κουμάντο, είναι δύσκολο γι' αυτόν, έχει να αντιμετωπίσει μια περίπλοκη κατάσταση γιατί είναι μια ομάδα που χτίζεται ακόμα. Εγώ έχω πειστεί γιατί μου είπε ότι μπορεί να πάρει πολλά από αυτή την ομάδα. Ο Ράικαρντ πέρασε επίσης δύσκολα γιατί η ομάδα και τότε χτιζόταν, ενώ για τον Πεπ τα πράγματα ήταν πιο εύκολα γιατί η ομάδα ήταν ήδη φτιαγμένη. Δεν εύκολο έργο, αλλά με τις γνώσεις του και την επιθυμία του, θα τα καταφέρουμε. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλη την οικογένεια και τους μάνατζερ του».

Για το τι συνέβη στο Κατάρ:

«Ο Τσάβι είχε μια πολύ καλή εμπειρία στην Αλ Σαντ, έχουμε τις πόρτες ανοιχτές σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ των δύο συλλόγων και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί. Υπάρχει και το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, οπότε εμείς θα δούμε πώς θα εξελιχθεί».

Σχετικά με τη ρήτρα του συμβολαίου του με την Αλ Σαντ:

«Ήταν μια λύση του συμβολαίου, τόσο ο Τσάβι όσο και ο σύλλογος έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να καταλήξουν σε συμφωνία και μεταξύ του Τσάβι και εμάς έγινε μια προσπάθεια να επιλύσουμε το ζήτημα της ρήτρας».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.