Τσάμπιονς Λιγκ: Ζάκσα και Κονελιάνο οι μεγάλοι νικητές

10:22 | 02/05/2021

​Η Ζάκσα έγραψε ιστορία κατακτώντας για πρώτη της φορά το Champions League στο βόλεϊ Ανδρών - το σήκωσε η Ιταλική Κονελιάνο στις γυναίκες

Η ομάδα του θρυλικού Νίκολα Γκρμπιτς επικράτησε 3-1 της Τρεντίνο στον Super Final που έγινε στη Βερόνα. Έτσι έγινε η δεύτερη ομάδα της Πολωνίας που σηκώνει το τρόπαιο, με την προηγούμενη να ήταν η Πλόμιεν Μιλόβιτσε πριν από 43 ολόκληρα χρόνια (1978).

Οι Πολωνοί πήραν τα δύο πρώτα σετ με 25-22 αιφνιδιάζοντας τους... τύποις οικοδεσπότες, που αντέδρασαν στο τρίτο σετ και έμειναν ζωντανοί με 25-20. Το τέταρτο σετ εξελίχθηκε σε θρίλερ, με τους Ιταλούς να προηγούνται 19-17 και 23-22, αλλά την Ζάκσα να κατορθώνει να πάρει το σετ και το ματς με 28-26.

Το πήρε και αυτό η Κονελιάνο

Καρέ στις κούπες για την Κονελιάνο, καθώς η ιταλική ομάδα κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ Βόλεϊ Γυναικών, επικρατώντας, 3-2 σετ, της τουρκικής Βάκιφμπανκ, μετά από έναν συναρπαστικό τελικό.

Οι Ιταλίδες βρέθηκαν δύο φορές πίσω στα σετ από την ομάδα της Κωνσταντινούπολης (22-25 στο πρώτο και 23-25 στο τρίτο), αλλά απάντησαν ισάριθμες (25-22 στο δεύτερο και 25-23 στο τέταρτο) και επικάτησαν στο τάι μπρέικ με 15-13.

Έτσι, μια ονειρεμένη σεζόν ολοκληρώθηκε για την Κονελιάνο, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου, του Σούπερ Καπ και του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.