Τσέλιος: «Η καλύτερη επιλογή ο Εργοτέλης»

Betsson Super League 2

Μπορεί να είναι σχετικά λίγους μήνες στον Εργοτέλη, όμως από τις πρώτες κιόλας ημέρες, έδειξε τις πτυχές του ταλέντου του και πλέον είναι από τα βασικά του στελέχη. Ο Ηλίας Τσέλιος μιλά στο Capitano.gr, για το παρόν, αλλά και το μέλλον του στην κρητική ομάδα.

Χωρίς να έχει αρκετές συμμετοχές στη Super League με τη Λαμία, στην οποία είχε δοθεί δανεικός από την ΑΕΚ στην οποία ανήκει, Ηλίας Τσέλιος ήρθε στον Εργοτέλη και μετά από ένα εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα προσαρμογής, έγινε από τους ακρογωνιαίους παίκτες του. Με 13 συμμετοχές ως τώρα, σε όλες σχεδόν βασικός, ο γεννημένος στις 6 Οκτωβρίου 1997 μέσος, είναι από τους πλέον πολύτιμους ποδοσφαιριστές. 

Αρχικά μιλώντας στο Capitano.gr για τις ως τώρα εντυπώσεις του στον Εργοτέλη, ο Ηλίας Τσέλιος λέει: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθα, είχα τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο Εργοτέλης είναι από τις πιο οργανωμένες και καλά προπονημένες ομάδες που υπάρχουν και όσο περνούσε ο καιρός γινόντουσαν όλα ακόμα καλύτερα. Οι προπονήσεις, το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια ανάμεσα σε όλους όσοι είναι στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Όλο όσοι είναι κοντά στην ομάδα πολύ επαγγελματίες. Όλη η εικόνα που έχω για τον Εργοτέλη είναι συνεχώς και καλύτερη. Τα πράγματα και όλα όσα συνάντησα ήταν ακόμα καλύτερα από όπως τα περίμενα».

Για το τι τον έκανε να το επιλέξει την κρητική ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, τονίζει: «Πιο πολύ ήταν το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα και αυτό που διδάσκει ο Τάκης Γκώνιας. Ταιριάζει στο στυλ μου. Αυτό με βοήθησε να εγκλιματιστώ γρήγορα. Με βοήθησαν όλοι στην ομάδα από την πρώτη ημέρα. Και ο προπονητής, αλλά και όλα τα παιδιά και φάνηκε σαν να είμαι καιρό στην ομάδα από την αρχή που ήρθα».

ΤΣΕΛΙΟΣ-ACTION.jpg#asset:16031

Αξιολογώντας την ως τώρα πορεία του Εργοτέλη όσο είναι στην ομάδα, ο Τσέλιος υπογραμμίζει: «Από τη στιγμή που ήρθα στην ομάδα και μέχρι τώρα, πιστεύω πως η πορεία που έχουμε κάνει είναι αρκετά ικανοποιητική. Κυνηγούσαμε όλα τα ματς ακόμα και τα ντέρμπι, ανεξάρτητα του ότι δεν καταφέραμε να νικήσουμε σε αυτά. Και στα άλλα μας που έχουμε δώσει, έχουμε νίκες και ικανοποιητικά αποτελέσματα. Θέλαμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο και πλέον αυτό το καλό ποδόσφαιρο έχει συνδυαστεί και με τα αποτελέσματα και αυτό ήταν κάτι που θέλαμε όλοι». 

Σε ότι έχει να κάνει γενικά με το πρωτάθλημα της Football League, αναφέρει: «Δεν είχα μεγάλη εμπειρία από την κατηγορία. Άκουγα ότι είναι πρωτάθλημα δύναμης και όχι ποιότητας, όμως δεν είναι έτσι. Η ποιότητά του δεν είναι καθόλου χαμηλή. Πολλές ομάδες παίζουν καλό ποδόσφαιρο και το βλέπουμε σε αρκετούς αγώνες. Και τα γήπεδα είναι καλά και είναι γενικά πιστεύω πως το πρωτάθλημα είναι σε υψηλό επίπεδο. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα στις ομάδες, καθώς όλες παλεύουν να πάρουν βαθμούς και κάθε ομάδα προσπαθεί μέσα στο γήπεδο για να νικήσει».

Ερωτηθείς για αν έχει κάνει με την ΑΕΚ στην οποία ανήκει, κάποια συζήτηση για μέλλον του, απαντά: «Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα και δεν ξέρω κάτι. Θα μιλήσουμε όταν τελειώσει και το πρωτάθλημα της Football League και τότε θα είμαι ανοικτός σε προτάσεις. Θέλω να παίξω στην ΑΕΚ, είναι η ομάδα που έχω μεγαλώσει, θα εξαρτηθεί όμως και από την δική μου εξέλιξη, αλλά και το τι θα κρίνουν οι άνθρωποί της». 

ΛΕΑΛ-ΤΣΕΛΙΟ-ΟΦΗ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ.jpg#asset:9036

Για το αν επιθυμεί να παραμείνει στον Εργοτέλη, ο 20χρονος μέσος είναι ξεκάθαρος: «Από τη στιγμή που μιλήσω με την ΑΕΚ και οι άνθρωποί της δεν θελήσουν να είμαι μέλος της και κρίνουν ότι θα πρέπει να παραμείνω δανεικός και τη νέα αγωνιστική χρονιά, η καλύτερη επιλογή για εμένα θα είναι ο Εργοτέλης. Είναι μια ομάδα που με βοήθησε όσο είμαι εδώ και πιστεύω ότι αν χρειαστεί θα με βοηθήσει ακόμα περισσότερο και στο μέλλον».

Τέλος για πρωτάθλημα που κατέκτησε η ΑΕΚ, λέει: «Είμαι στην ΑΕΚ 11 χρόνια και η μόνη μου επιθυμία ήταν να μπορέσω να ζήσω την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Έτυχε και το πήρε τώρα που λείπω, αλλά το χάρηκα το ίδιο. Μίλησα με όλα τα παιδιά που έχουμε ζήσει μαζί στην ομάδα και τους έδωσα συγχαρητήρια. Το άξιζαν και εύχομαι να έρθουν και άλλοι τίτλοι στην ομάδα τώρα που έχει βρει το δρόμο της και μακάρι να καταφέρω να είμαι και εγώ κοντά στην ομάδα».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.