Τσιγάρο και γήπεδο: Ποια τα πρόστιμα με τον νέο νόμο

17:31 | 21/11/2019

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται πλέον ο αντικαπνιστικός νόμος

Ο νόμος - ως γνωστόν - περιέχει αυστηρές διατάξεις για όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, αλλά και για τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, στους οποίους συγκεντρώνονται παιδιά, παιδικές χαρές και ίντερνετ καφέ. Φυσικά, σε όλα τα παραπάνω δεν εξαιρούνται τα γήπεδα, καθώς και οι υπαίθριοι χώροι διεξαγωγής αθλοπαιδιών.

Έτσι, στους χώρους των αθλητικών εκδηλώσεων, κλειστών και ανοιχτών, η απαγόρευση του καπνίσματος επεκτείνεται εφεξής πέραν των κλειστών χώρων και στους υπαίθριους χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών ψυχαγωγίας και συγκέντρωσης ανηλίκων (σ.σ. παιδικές χαρές κλπ), όπου προβλέπεται μάλιστα τετραπλασιασμός του προστίμου από τα 50 ευρώ στα 200 ευρώ για τους παραβάτες καπνιστές και διατηρείται στα 500 ευρώ για τους υπεύθυνους διαχείρισης των χώρων.

Μάλιστα, οι διοικήσεις των φορέων της Γενικής κυβέρνησης, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, Ν.Π.Ι.Δ και των φορέων εκείνων που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα οφείλουν να καταρτίσουν μέσα στον επόμενο μήνα σχέδιο ελέγχου του καπνίσματος εντός του φορέα και να ορίσουν υπεύθυνο/ους για την εφαρμογή του. Αν δεν το πράξουν εγκαίρως, δεν αναρτήσουν σήμανση και λάβουν μέτρα αποτροπής του καπνίσματος, αν ο υπεύθυνος που οριστεί δεν ανταποκριθεί σε διαμαρτυρία, αν δεν κληθούν τα αρμόδια όργανα ελέγχου ή αν δεν υπάρξει συνεργασία μαζί τους τότε προβλέπεται πρόστιμο 500 ευρώ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.