Τσιόδρας: Αποφύγαμε 8.400 θανάτους και 5.560 εισαγωγές σε ΜΕΘ χάρη στους εμβολιασμούς

14:45 | 20/10/2021

Υψηλή η αποτελεσματικότητα των εμβολίων και κατά της μετάλλαξης Δέλτα, όπως δήλωσε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας

Στο 1/10 ή κατά 91% μειώνεται ο κίνδυνος θανάτου στους εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού ανέφερε πριν λίγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας παρουσιάζοντας ειδική έρευνα η οποία αποδεικνύει την ανοσία που αποκτά ένα άτομο μετά τη χορήγηση εμβολίου.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι όλα τα εμβόλια παρουσιάζουν υψηλή αποτελεσματικότητα σε όλες τις ηλικίες, με μεγαλύτερο όφελος για τους ηλικιωμένους. Με το εμβολιασμό στη χώρα μας αποφύγαμε 8400 θανάτους. Επίσης σημείωσε ΄τι με τον εμβολιασμό έχουμε αποφύγει περίπου 5560 νοσηλείες σε ΜΕΘ και περίπου 5530 διασωληνώσεις

"Αν υπολογίσει κανείς επίσης το καλύτερο δυνατό σενάριο μέχρι τα μέσα Ιουλίου να είχαμε εμβολιάσει το 95% του πληθυσμού μας άνω των 50 ετών, θα είχαμε σήμερα 1200 λιγότερους θανάτους" σημείωσε επίσης ο κ Τσιόδρας.

Μιλώντας για την ανάλυση των αποτελεσμάτων της εμβολιαστική κάλυψη της χώρας, ο καθηγητής με αυτή την έκτακτη εμφάνιση επιδιώκει να προωθήσει το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορονοϊού που φαίνεται να έχει βαλτώσει τους τελευταίους μήνες.

Περισσότερα στο Cretalive.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.