Άγγιξε το όνειρο ο Στέφανος

20:23 | 13/06/2021

Το πάλεψε ο τρομερός Τσιτσιπάς, αλλά ο σπουδαίος Τζόκοβιτς έκανε το come back και με 3-2 σετ κατέκτησε το Roland Garros.

Ήταν ένας τελικός με δύο σπουδαίους αθλητές, ήταν η διαφήμιση του τένις. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άγγιξε το μεγάλο όνειρο απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, προηγήθηκε 2-0 σετ, αλλά ο Σέρβος με σπουδαία ανατροπή επικράτησε 3-2 (6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4) και κατέκτησε ακόμη ένα Grand Slam.


Παρά το ιδανικό ξεκίνημα, όταν προηγήθηκε με 2-0 σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να συνδυάσει τον πρώτο τελικό grand slam στην καριέρα του με τον τίτλο του Roland Garros. Το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, στον έκτο τελικό του στο γαλλικό Όπεν, αντέδρασε, πήρε τα επόμενα τρία σετ, με «μάχη» πάντως στο 5ο απέναντι στον Έλληνα τενίστα, και αύξησε σε 19 τους grand slam τίτλους του.

Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε για 2η φορά στην καριέρα του τον τίτλο του Roland Garros, καθώς η πρώτη ήταν το 2016. Από σήμερα, o Σέρβος έχει πλέον μόνο έναν τίτλο λιγότερο σε grand slam από τους Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ, οι οποίοι μετρούν 20.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.