Tζάμπολ στο Final 4: H μεγάλη πρόκληση για Ολυμπιακό

09:31 | 19/05/2022

Στις 19:00, ο Ολυμπιακός παίρνει θέση στο τζάμπολ με αντίπαλο την Αναντολού Εφές, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, του φάιναλ φορ της Euroleague.

Πέντε χρόνια μετά το τελευταίο του φάιναλ φορ, στην Κωνσταντινούπολη το 2017, ο Ολυμπιακός «έγραψε» ξανά το όνομά του στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και τώρα έχει μία νέα πρόκληση: να εκθρονίσει την κάτοχο του τίτλου Αναντολού Εφές.

Κι αν στη Μαδρίτη το 2015 του είπε «όχι» στον τελικό η οικοδέσποινα Ρεάλ και στην Πόλη το 2017 η Φενερμπαχτσέ... εδώ είναι Βελιγράδι!

Η Stark Arena θα μοιάζει... ΣΕΦ από τις ιαχές των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων, και ο Ολυμπιακός θα παίξει απόψε μπροστά σε περισσότερους από 11 χιλιάδες φιλάθλους τους που ταξίδεψαν από την Ελλάδα με κάθε μέσο.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα είναι συγκεντρωμένοι στον επόμενο στόχο: πως δηλαδή θα αξιοποιήσουν αυτά τα 40 λεπτά της «μάχης» με τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης για να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στον 9ο τελικό της Ιστορίας του στη διοργάνωση.

Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).

Ισπανική υπόθεση είναι ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός, στις 22:00, ανάμεσα στην πολυνίκη με 10 τίτλους στη διοργάνωση Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα που αναζητά τον 3ο τίτλο της, αλλά και πρώτο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ως προπονητής (4 τρόπαια ως παίκτης).

Το ευρωπαϊκό “ clasico” θα διευθύνουν οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία) και Μεχντί Ντιφαλά (Γαλλία).

Οι ημιτελικοί

  • Ολυμπιακός - Εφές: 19.00
  • Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: 22.00
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.