Τζόλης: Η Φορτούνα θα τον αγοράσει και θα τον πουλήσει αμέσως ακριβότερα

16:30 | 14/02/2024

Ανεξαρτήτως κατάληξης της φετινής σεζόν, είτε σε περίπτωση προβιβασμού στην Bundesliga είτε όχι, η Φορτούνα Ντίσελντορφ, λαμβάνοντας ήδη τα μηνύματα της αγοράς μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του Χρήστου Τζόλη, έχει αποφασίσει να ενεργοποιήσει μια από τις option αγοράς του 22χρονου επιθετικού και στη συνέχεια, αμέσως, να τον πουλήσει αποκομίζοντας οικονομικό όφελος.

Πολλές φορές, για να γίνει το απαιτούμενο restart, οπουδήποτε, το ένα βήμα μπροστά, χρειάζεται – φαινομενικά έστω – να γίνει ένα (ή και περισσότερα) πίσω.

Σημασία έχει, ανεξαρτήτως κατεύθυνσης, να είναι το σωστό. Για τον Χρήστο Τζόλη, η καλοκαιρινή απόφασή του να μετακομίσει στην Zweite Liga και τη Φορτούνα Ντίσελντορφ ήταν ο καταλύτης της δικής του επανεκκίνησης.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας του (11 γκολ και 4 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις), μεταξύ των κορυφαίων της δεύτερης κατηγορίας του γερμανικού ποδοσφαίρου, ευθύνεται ουσιαστικά που κόντρα στον φετινό προγραμματισμό της – γιατί δεν ήταν τέτοιος – η Φορτούνα βρίσκεται σταθερά σε τροχιά διεκδίκησης συμμετοχής στα playoffs ανόδου για την Bundesliga.

Για τους επιτελείς του club, σημασία ως προς τη διαχείριση της υπόθεσης του 22χρονου μεσοεπιθετικού, δεν έχει. Διαφορά, κάνει, αλλά μόνο ως προς το πρώτο, το αρχικό της κομμάτι.

Στη συμφωνία δανεισμού του από τη Νόριτς (σ.σ. δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς, από "καναρίνια" και Τζόλη καμία διάθεση επιστροφής του στο "Καρόου Ρόουντ") έχουν προβλεφθεί δύο ρήτρες εξαγοράς: 5 εκατ. ευρώ σε περίπτωση ανόδου στην Bundesliga (η οποία και μάλιστα σε τέτοιο ενδεχόμενο μετατρέπεται σε υποχρεωτική) και 3,5 εκατομμύρια σε περίπτωση παραμονής στην 2η κατηγορία.

Η... ταμειακή αξιοποίηση του Τζόλη

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, η Φορτούνα έχει αποφασίσει να ενεργοποιήσει όποια προκύψει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Όχι για τους προφανείς αγωνιστικούς λόγους, αλλά για την… ταμειακή αξιοποίησή τους.

Οι εμφανίσεις κι η απόδοση του διεθνή εξτρέμ έχουν προκαλέσει ενδιαφέρον πολλών. Κι ήδη η Φορτούνα έχει γίνει δέκτης κρούσεων, κάτι παραπάνω από διερευνητικών.

Σε κάθε περίπτωση τέτοιων και ικανών, οι οποίες προεξοφλούν κέρδος. Άμεσο. Και σε αυτό ακριβώς συνίσταται η απόφαση του club: αγορά του Τζόλη, ανεξαρτήτως έκβασης στο τέλος της χρονιάς και κατόπιν, απ’ ευθείας πώλησή του, με σαφώς μεγαλύτερο ποσό (τη δεδομένη στιγμή εκτιμάται ως απολύτως εφικτό αντίτιμο της τάξης των 8 – 9 εκατ. ευρώ).

Ήδη έχει κυκλοφορήσει πως ενδιαφερόμενη είναι η Βόλφσμπουργκ. Ισχύει. Δεν είναι η μόνη.

Η Γκλαντμπαχ για παράδειγμα βρίσκεται επίσης, σε αυτό το γκρουπ, το οποίο στελεχώνουν ομάδες της Bundesliga, όπου και μοιάζει πλέον πως θα αποτελέσει πιθανότατα τον επόμενο προορισμό του Τζόλη (έτσι κι αλλιώς κι ο ίδιος θεωρεί ταιριαστό στα χαρακτηριστικά του το ποδόσφαιρο στη Γερμανία κι εκεί θέλει να παραμείνει), επιστρέφοντας έτσι, στα 22 του μόλις μην ξεχνιόμαστε, σε επίπεδο ανάλογο του ταλέντου του.

Πηγή: Sport24

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.