«Αυτόχειρας» ο ΟΦΗ

19:20 | 21/09/2019

Τα δοκάρια και οι χαμένες ευκαιρίες κόστισαν στον ΟΦΗ που ηττήθηκε 1-0 στον Βόλο και τερμάτισε το σερί του.

Το σερί του Ομίλου σταμάτησε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι «ασπρόμαυροι», αν και είχαν την υπεροχή, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε βαθμό από τη συνάντηση.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μπράουν, Νάστος, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Οι Μεγιάδο και Σακόρ ήταν τα αμυντικά χαφ και τον οργανωτικό ρόλο ανέλαβε ο Νέιρα. Στις πλευρές της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Τσιλιανίδης και Σεμέντο και στην κορυφή ο Μάνος.

Πολλά λάθη και αστοχία

Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά τους «ασπρόμαυρους» στο ξεκίνημα και τους δημιούργησαν προβλήματα στο κομμάτι της κυκλοφορίας.

Παρόλα αυτά, μόλις στο 6’ το σύνολο του Σίμου έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί, όταν ο Νέιρα έβγαλε μόνο του τον Μάνο, που πλάσαρε και ο Γκαραβέλης απέκρουσε.

Το ματς είχε πολύ γρήγορο ρυθμό, με τους «ασπρόμαυρους» σταδιακά ν’ ανεβαίνουν και να πατάνε καλύτερα. Συνέχισαν, ωστόσο, να κάνουν πολλά λάθη μεσοαμυντικά και οι Θεσσαλοί με το αποδοτικό πρέσινγκ τους σε 3 λεπτά, έφτασαν σε ισάριθμες περιπτώσεις πολύ κοντά στο γκολ.

Στο 19’ ο Γιαννούλης έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Ζοάο, στο 20’ η λόμπα του Μπαλογιάννη βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στο 21’ η κεφαλιά «ψαράκι» του Μυστακίδη πέρασε άουτ.

Ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να ελέγξει τη «μάχη» του κέντρου για ν’ αναλάβει τα «ηνία» της συνάντησης. Απείλησε, βέβαια, με μακρινά σουτ των Νέιρα (26’) και Μεγιάδο (30’), ενώ οι «κυανέρυθροι» είχαν διπλή ευκαιρία στο 28’ με Μουνίθ και Ζοάο.

Η μπάλα πήγαινε διαρκώς πάνω-κάτω, με το συγκρότημα του Φεράντο να έχει μια μεγάλη στιγμή στο 38’ με τον Μουνίθ και τον ηρακλειώτικο σύλλογο να χάνει ξανά κλασική φάση στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Μάνο, που νικήθηκε και πάλι από τον Γκαραβέλη.

Ανώτερος, δύο δοκάρια, αλλά…

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ ήταν πολύ πιο βελτιωμένος μεσοαμυντικά και για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη, ο Σίμος μετά το 55’ γύρισε τον Νέιρα στο πλευρό του Μεγιάδο κι ο Φιγκειρέντο κινήθηκε πίσω από τον Μάνο.

Ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, με το «καλημέρα» έκανε αισθητή την παρουσία του. Στο 59’ είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και στο επόμενο λεπτό η «βολίδα» του πέρασε λίγο έξω.

Ο Όμιλος ήλεγχε απόλυτα την αναμέτρηση. Είχε αποκτήσει ηρεμία πια, αυτοπεποίθηση και με την κατοχή της μπάλας έψαχνε τον τρόπο για να συνδεθεί με τ’ αντίπαλα δίχτυα.

Ο Γιαννούλης είχε μια καλή στιγμή στο 71’ κι ενώ τα πάντα έβαιναν καλώς, στο 75’ ήρθε η «ψυχρολουσία». Ο Τόρες με ωραίο τεχνικό πλασέ σημείωσε το 1-0.

Παρά το σοκ ο ΟΦΗ «άγγιξε» την ισοφάριση στο 78’, όταν ο Τσιλιανίδης εκτέλεσε το κόρνερ και η κεφαλιά του Νέιρα βρήκε στο δοκάρι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο σχηματισμός των φιλοξενούμενων έγινε 3-5-2 και η ομάδα του Ηρακλείου έκλεισε στα καρέ του τον Βόλο, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ.

Βόλος (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Διαμαντής, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαλογιάννης (68’ Μαξ), Ζοάο (46’ Τόρες), Μουνίθ (74’ Μάντζης), Μυστακίδης, Γέντρισεκ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (80’ Βαζ), Μεγιάδο, Σακόρ (56’ Φιγκεϊρέντο), Νέιρα, Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Μάνος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το live του αγώνα

Η προσωρινή διακοπή στο Βόλος-ΟΦΗ για τους ανασφάλιστους ποδοσφαιριστές

Με Μπούση η υποδοχή στον Βόλο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.