Wimbledon: Με φόρα στα ημιτελικά ο Τζόκοβιτς

08:07 | 12/07/2023

«Πλώρη» για τον 8ο τίτλο του στο Γούιμπλεντον έχει βάλει για τα καλά, πια, ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Για την ακρίβεια του απομένουν άλλα δύο βήματα να κάνει, μετά τη σημερινή του πρόκριση στους ημιτελικούς του τρίτου Major της χρονιάς, με το 3-1 επί του Αντρέι Ρούμπλεφ.

Το πρώτο εμπόδιο του Σέρβου για την ολοκλήρωση του στόχου του θα είναι την Πέμπτη (13/07) ο Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος νωρίτερα προκρίθηκε στον πρώτο ημιτελικό Grand Slam της καριέρας του με τη νίκη του επί του Σαφιούλιν με 3-1.

Παρότι ο Ρούμπλεφ έκανε την έκπληξη και πήρε το πρώτο σετ με 6-4, κάνοντας μπρέικ στο 10ο game, στη συνέχεια ο «Νολε» ανέβασε στροφές, ισοφάρισε με συνοπτικές διαδικασίες (6-1) και πέρασε μπροστά με 2-1, επικρατώντας με 6-4 στο τρίτο σετ. Στο τέταρτο χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα έφτασε στο 6-3 και με σφιγμένη την γροθιά προς το box του πανηγύρισε τη νέα του μεγάλη επιτυχία.

Ο επτά φορές νικητής του Γουίμπλεντον, προκρίθηκε για 12η φορά στην καριέρα του στους ημιτελικούς του λονδρέζικου τουρνουά, πλησιάζοντας σε απόσταση... αναπνοής τον Ρότζερ Φέντερερ που μετρά 13 προκρίσεις στην τετράδα.

«Επιασε», όμως, τον «King Ρότζερ» σε συνολικό αριθμό Μajor ημιτελικών, καθώς αμφότεροι έχουν προκριθεί σε 46 (μοιράζονται την πρώτη θέση της σχετικής λίστας).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.