Wimbledon xωρίς Φέντερερ μετά από δύο δεκαετίες

15:12 | 23/06/2022

Το Wimbledon πρόκειται να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα, χωρίς τον Ρότζερ Φέντερερ για πρώτη φορά μετά από δύο δεκαετίες, με τον Τζον ΜάκΕνρο να δηλώνει ευγνώμων που μπόρεσε να παρακολουθήσει τον Ελβετό να παίζει για τόσο καιρό.

Ο Φέντερερ, ο οποίος γίνεται 41 τον Αύγουστο, έχει υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις στο γόνατο τα τελευταία δύο χρόνια και δεν έχει παίξει μετά την ήττα του από τον Χούμπερτ Χούρκατς στον περυσινό προημιτελικό του φημισμένου τουρνουά Grand Slam.

Κατέκτησε τον τίτλο του Γουίμπλεντον junior το 1998, πριν γίνει επαγγελματίας την ίδια χρονιά. Από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στο Γουίμπλεντον το 1999, ο Φέντερερ δεν είχε απουσιάσει ούτε μια χρονιά από τη διοργάνωση πριν από το τουρνουά του 2022.

«Είκοσι χρόνια, πρέπει να κοιτάξετε τη θετική πλευρά» είπε στους δημοσιογράφους ο επτά φορές νικητής Grand Slam και αναλυτής του ESPN, ΜάκΕνρο.

«Είχες πολύ χρόνο την ευκαιρία να παρακολουθήσεις αυτόν τον τύπο να παίζει και να κερδίζει πολλές φορές. Οπότε, πρέπει να ελπίζουμε πως, ό,τι κι αν αποφασίσει, θα είναι ευχαριστημένος. Είναι 40. Τα κατάφερε ως εδώ. Είναι καταπληκτικό».

Ο Φέντερερ, ο οποίος έχει κατακτήσει οκτώ τίτλους στο Γουίμπλεντον, με αποτέλεσμα να είναι ο πολυνίκης του συγκεκριμένου τουρνουά, δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι «σίγουρα» σκοπεύει να επιστρέψει στο τένις κορυφαίου επιπέδου το 2023.

Ο 20 φορές νικητής Grand Slam αναμένεται να επιστρέψει στο Tour τον Σεπτέμβριο, όταν βρεθεί πλάι στον Ισπανό Ράφα Ναδάλ για να παίξει στο διπλό στο Laver Cup στο Λονδίνο, πριν αγωνιστεί στο τουρνουά της Βασιλείας τον επόμενο μήνα.

«Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ένας ζωντανός θρύλος. Το ξέρουμε όλοι αυτό» πρόσθεσε ο ΜάκΕνρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

«Είναι η επιτομή αυτού που θα θέλατε να είναι το παιδί σας όταν μεγαλώσει. Και είναι ο πιο όμορφος παίκτης που έχω παρακολουθήσει να παίζει. Λάτρεψα τον (Ροντ) Λέιβερ. Είναι ένας εξελιγμένος Λέιβερ για μένα».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.