Υπάρχει και αυτός ο Εργοτέλης…

Απόψεις

«Θάμπωσε» στα Περιβόλια ο Εργοτέλης, απέναντι σε έναν εξαιρετικά καλό αντίπαλο, τον οποίο αδίκησαν μερίδα των φιλάθλων του…

Ο Εργοτέλης πέτυχε τη μεγαλύτερη εφετινή νίκη του σε έκταση σκορ, σε έναν αγώνα ο οποίος ήταν εκ προοιμίου και πολύ δύσκολος και εξαιρετικά κρίσιμος. 0-3 μέσα στην έδρα μιας από τις πλέον σταθερές ομάδες του πρωταθλήματος, δείχνοντας πως όταν έχει καθαρό μυαλό και σωστή ψυχολογία, μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε δυσκολία και κατάσταση. 

Με μπροστάρη έναν… εκστασιασμένο Έφορντ (αλήθεια αυτός ο παίκτης πως γίνεται να ήταν εκτός αποστολής σε κάποια ματς; ), συνοδοιπόρο έναν Τσέλιο την ωριμότητα του οποίου θα ζήλευαν πολλοί, αλλά και τη συνδρομή του σταθερού και ψύχραιμου Κατσιμήτρου, ο Εργοτέλης σε έναν αγώνα όπου δεν υστέρησε κανείς, έδειξε πως μπορεί. Υπάρχει το λοιπόν και αυτή του η εικόνα, την οποία δεν είχαμε δει ως τώρα, με κάποιες μικρές φωτεινές εξαιρέσεις. 

Πήρε μια μεγάλη νίκη που του έδωσε σημαντική ανάσα στην προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλει στον δεύτερο γύρο για να παραμείνει στην κατηγορία, θα χρειαστεί όμως ανάλογη συνέχεια. Και με ομάδες που παίζουν ανοικτό ποδόσφαιρο, αλλά και απέναντι σε αυτές που έχουν το αμυντικό δόγμα ως πρωταρχικό τους στόχο. 

Δεν είναι πολλές οι ομάδες που παίζουν όπως ο ΑΟΧ/Κισσαμικός. Τρείς, άντε τέσσερις το πολύ. Μια από αυτές πάντως είναι η Παναχαϊκή την οποία υποδέχεται την Πέμπτη ο Εργοτέλης και μόνο αν καταφέρει να τη νικήσει και αυτή, θα πάρει τη δέουσα αξία το διπλό στα Περιβόλια. Το ζητούμενο είναι να προσαρμόζεται και να βρίσκει λύσεις και κόντρα σε αυτούς που προτιμούν το… ταμπούρι. 

Η ομάδα των Χανίων στον αγώνα με τον Εργοτέλη, δεν θύμισε τον καλό της εαυτό που είχε στα περισσότερα ως τώρα παιχνίδια της. Μια ομάδα νεανική, με ταλέντο και πάνω από όλα καλό προπονητή. Μια ομάδα η οποία παρά τον μετεγγραφικό περιορισμό που είχε, κατάφερε να βρεθεί στην 4η θέση, παίζοντας καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Αυτή την ομάδα, βρέθηκαν μια (ευτυχώς μικρή) μερίδα φιλάθλων, να την αποδοκιμάσουν με οξείς χαρακτηρισμούς, επειδή σε έναν αγώνα δεν είχε ή ίσως δεν τις επέτρεψε ο αντίπαλος να έχει, την πραγματική αγωνιστική της εικόνα. Αδικία για τη συνολική αγωνιστική προσπάθεια που πραγματοποιεί εφέτος. 

Άξιο αναφοράς είναι πάντως και το γεγονός (από τη στιγμή που στην Ελλάδα κάνουν εντύπωση τα αυτονόητα), το ζεστό χειροκρότημα που εισέπραξαν οι παίκτες του Εργοτέλη από τους Χανιώτες φιλάθλους, οι οποίοι αναγνώρισαν την ανωτερότητά τους και το δίκαιο της επικράτησής τους.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.